Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Lasse Vibe blir ny lagkapten i IFK Göteborg – detta efter att Sebastian Ohlsson lämnat klubben. Bild: KRISTER ANDERSSON

Vibe ny lagkapten i Blåvitt

Han har tagit ett stort ansvar sedan han vände tillbaka till IFK Göteborg. Nu belönas Lasse Vibe med att han efter Sebastian Ohlssons flytt tar över lagkaptensbindeln i Blåvitt.
– Det blir mycket tjat varje träning, säger han.

Han har tillsammans med Sebastian Eriksson varit en av två assisterande lagkaptener bakom Sebastian Ohlsson. När nu den sistnämnde lämnar för spel i tyska St. Pauli är det alltså Lasse Vibe som får ta ett kliv upp och bli permanent lagkapten i Blåvitt.

– Det blir helt enkelt så att de två blir befordrade nu. Där Lasse blir kapten och Sebastian blir assisterande kapten. Det är inte mer dramatiskt än så, säger tränaren Poya Asbaghi.

LÄS MER: Sebastian Ohlsson lämnar IFK Göteborg

Det har varit en del ruljans på lagkaptener i IFK Göteborg de senaste åren, i takt med att truppen genomgått stora förändringar.

Den danske hemvändaren blir den fjärde lagkaptenen på tre år.

I tur och ordning har Sebastian Eriksson, David Boo Wiklander, Sebastian Ohlsson och nu alltså Lasse Vide fått bära bindeln i IFK Göteborg.

Stor ära

Och Lasse Vibe är stolt över uppdraget.

– Det är en stor ära, särskilt när det är i en klubb som man bryr sig så mycket om. Där man har samma tankar som tränare och ledningen och när man jobbar för samma saker. Då blir man extra stolt och sen var det naturligt i och med att jag var andra kapten redan. Sen för att vara kapten ska man vara på planen, där är mitt fokus snarare än att jag fått en bindel, säger han.

Hur är du som ledare?

– Oavsett om jag har kaptensbindeln eller inte så är jag samma person. Det finns ju en anledning till att man har fått bindeln och det är inget som förändras bara för att man får den. Som ledare tycker jag att jag är väldigt delaktig och försöker dela med mig av mina erfarenheter och vara positiv. Det blir extra viktigt nu när vi har så många unga spelare i laget. Det blir mycket tjat varje dag på träningarna.

Hur mår kroppen då?

– Den mår bra. Vi tog ett bra beslut i samråd med det medicinska teamet och Poya att min återhämtning inte hade blivit som vi hade hoppats. Det var verkligen skulle jag vara med mot Kalmar eller inte. Jag hade ingen skada men vi kände ändå att det var bättre för mig att stå över. Dagen efter körde jag en stenhård träning istället och det var en ganska bra värdering.

När han kom till klubben i vintras skrev han på ett kontrakt över den här säsong med option om en förlängning.

– Vi har inte pratat om det ännu. Men det är inget som vi behöver göra nu tänker jag. Mitt fokus är inte att jag ska in, göra tio mål och säljas till Real Madrid. Jag är där i karriären där det blir mer naturligt att man tar sin tid. Det är inte så att Blåvitt måste knacka på och lösa det här direkt och jag har ingen stress heller, säger han och fortsätter:

– Sen är det nio matcher kvar. Jag hinner nästan antingen dra korsbandet eller vinna skytteligan och allt där mellan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.