Lasse Vibe i IFK Göteborgs dräkt.
Lasse Vibe i IFK Göteborgs dräkt.

Vibe fick äntligen landslagsdebutera

ANNONS
|

Matchuret stod på strax över 65 minuter när Danmarks rutinerade landslagsman Thomas Kahlenberger byttes ut. In på Trefor Park i Odense kom istället en rödvit debutant i form av IFK Göteborgs Lasse Vibe.

Dessförinnan hade Daniel Agger gett danskarna ledningen på straff och mittfältaren Olcay Sahan hade utjämnat för Turkiet.

Allsvenskans skyttekung intog omgående en offensiv position. Och efter bara fem minuter på planen hade dansken bud på mål, fint framspelad av anfallskollegan Andreas Cornelius. Uppoffrande spel från det turkiska försvaret satte dock stopp för den potentiella dunderdebutsuccén.

Med fem minuter kvar att spela kom matchens andra Vibe-chans. Återigen var det Cornelius som stod för framspelningen, men Vibes förstatouch misslyckades och läget var förbi.

ANNONS

Istället var det Turkiet som på stopptid kunde avgöra matchen via 19-årige backen Ozan Tufan.

På söndag spelar Danmark en betydligt viktigare match i form av EM-kval mot Armenien. Det återstår att se om förbundskapten Morten Olsen väljer att ge Lasse Vibe förtroende även då.

Danskens tidigare landslagshistorik är kort. Vibe var uttagen till en träningsmatch mot Slovakien för två år sedan – men fick ingen speltid den gången.

ANNONS