Bild: Bildbyrån.
Bild: Bildbyrån.

"Vi var otroligt dåliga"

ANNONS
|

Häcken var chanslöst från start och med underläge 1–4 hade nog de flesta på Bravida arena gett upp hoppet om poäng – men enligt Lindgren hade inte laget kastat in handduken än då.

– Nej, i fotboll finns inget som heter att ge upp. Det är klart att vi var sjukt besvikna, men som fotbollsspelare måste man kunna ta motgångar och visa en stolthet, säger Rasmus Lindgren.

Men inget hjälpte, istället släppte Häcken in två mål till och följde därmed upp 1–4-förlusten mot Norrköping med svindlande 1–6 mot AIK. Lindgren var nedslagen när han mötte media.

– Man mår skit. Som fotbollsspelare är detta, fotbollsmässigt, det värsta man kan uppleva att spela en sån här jävla match.

ANNONS

Kändes det från start att ni kom snett in i matchen?

– Nja, vi blir ju låga i början och får inte tag på dem, men det har vi blivit i andra matcher i år, så vi känner oss väl trygga med det. Men de lyckas göra mål på oss och… jag vet inte hur jag ska förklara, det är en off-day utan dess like.

Hur kunde det bli så?

– Det är svårt att analysera så här direkt efteråt, just nu är det mest känslor och det känns skit.

Lindgren har en lång karriär bakom sig och är en av Häckens stöttepelare, inte minst försvarsmässigt. Efter AIK:s överkörning funderade han på om han någonsin spelat en tyngre match.

– Jag tror jag har förlorat med 7–1 nån gång i Holland. Men den här är där uppe och krigar om förstaplatsen.

Fem matcher återstår för Häcken som i och med förlusten tappade tredjeplatsen. Fråganär hur man reser sig efter en sådan stjärnsmäll.

– Ja, det är det vi får prata om nu. Fram till förra veckan hade vi inte släppt in mer än två mål i någon match och nu har de trillat in väldigt lätt. Som tur är så har vi inte så mycket att förlora, vi är fortfarande med och har mycket att spela om. Men det är klart att vi måste rannsaka oss själva och titta på vad som gått snett. Vi är inte inblandade i något bottenträsk eller så, så det finns de som har det värre, men just nu känns det skit.

ANNONS

– Vi har gjort två svaga insatser. Mot Norrköping ändes det som att vi var med länge, men i den här matchen så… ja, efter 4–1 så är vi inte med.

Var AIK väldigt bra eller var ni väldigt dåliga?

– Vi var otroligt dåliga. Vi har mött AIK tidigare och vet att vi kan mäta oss med dem när vi är bra, men det var vi inte i dag.

ANNONS