"Vi skall inte hjälpa Gais"

ANNONS
|

3–3-vändningen uppe i Sundsvall och segern mot serieledaren Elfsborg för en vecka sedan har varit välkomna inslag i den blåvita hösten. Och för John Alvbåge betydde det mycket att ta tillbaka målvaktspositionen efter petningen i början av juli. Han beskriver det som att han känt sig något kilo lättare mentalt och kroppsligt sedan Elfsborg-matchen.

- Jag lever med jobbet. Det är bara att erkänna att den dåliga starten på säsongen och pressen det skapade har påverkat mycket. Nu hoppas jag att vi kan avsluta på ett bra sätt så vi kan lyfta fler stenar ur den mentala ryggsäcken man gått runt och burit på, säger han.

ANNONS

Och petningen, hur tog du den?

- Klart att det var en hård smäll att få det beskedet. Hade jag varit tio år yngre hade det nog varit ännu värre. För mig är det tolfte året på den här nivån och jag tycker att jag har hanterat det på ett bra sätt. Jag har inte gått runt och gnällt, det har aldrig funnits en tanke på att klaga för jag lever trots allt min dröm om att få representera Blåvitt, svarar Alvbåge och fortsätter:

- Möjligen att det har varit lite tungt i bilen på väg hem någon gång, men utåt sett har jag aldrig hängt med huvudet. Jag har bara jobbat stenhårt för att vinna tillbaka Mikael Stahres förtroende. Jag har respekterat beslutet, men aldrig accepterat det. Det var då, nu är jag här, nummer ett igen.

Gais läge är som bekant betydligt värre än IFK Göteborgs. Laget försöker gripa vartenda halmstrå och Alvbåge tror att det skulle vara en hel höbal för laget om man fick med sig en derbyseger.

- Vi ska inte hjälpa Gais. Den här matchen betyder lika mycket för oss, vi vill lämna det där kvalstrecket bakom oss. Att vi ens kämpar för att göra det är pinsamt, men nu är det realitet. Vi var otroligt missnöjda efter 1–1 mot Gais i våras, det kommer bli kamp in i det sista, men jag hoppas och tror att vi vinner.

ANNONS

Ni har ett intressant program kvar, Gais, sedan Malmö och Häcken till att börja med. Hur ser du på det?

- Jag tror att det är bra för oss att vi har flera derby och topplag kvar. Vi har inte lyckats mot lag som exempelvis Mjällby, Gefle och Syrianska i år. Det ser ut att kunna bli en kul höst. Om vi kan rädda det som räddas kan och bygga ett starkare självförtroende inför 2013 är det betydelsefullt, säger John Alvbåge.

ANNONS