"Vi ska göra allt för att nå fjärdeplatsen"

ANNONS

Först försvann de blåvita bort från den allsvenska guldstriden och Europa League-kvalet och under hösten har man också förlorat kontakt med IFK Norrköping och AIK som innehar andra- och tredjeplatsen i tabellen. Men med tre omgångar kvar av säsongen menar tränare Jörgen Lennartsson att det finns mycket kvar att spela om.

– Fjärdeplatsen är otroligt viktig för oss, både pengamässigt och att det är en chans till att ta medalj, i vilken annan turnering hade du bara ryckt påaxlarna åtatt ta en medalj?

För tillfället är det Blåvitt som inneharfjärdeplatsen. En placeringsom, omAIK eller IFK Norrköping vinnerSvenska Cupen nästa år, kan bli värdefull. Skulle ett sådant scenario inträffa tilldelasallsvenskans fjärdeplacerade lag en plats i Europa League-kvalet. Och efter segern mot AIK senast har Blåvitt fått luft under vingarna och kopplat ett grepp om plats fyra i tabellen.

ANNONS

– En jättebra match ur alla aspekter. Arbetsinsats, aggressivitet, passningsspel, taktiskt uppträdande och taktisk beslutsamhet.Vi visade en defensiv stabilitet som vi har pratat länge om att hitta, så det var bra, säger Jörgen Lennartsson.

En match Lennartsson fick följa från läktaren, då han var avstängd efter att ha gett sig på ett ställ med vattenflaskor i slutet av Blåvitts match mot Gefle i omgången innan.

– Det har jag inte varit med om på 25 år, så det var konstigt. Lite annorlunda. Speciellt på slutet när AIK hade några fasta situationer, då var det lite kämpigt, man kan ju inte sitta och skrika vad som helst på läktaren. Men det gick bra, vi vann, det var det absolut viktigaste.

I kväll väntar ny drabbning,motGif Sundsvall som kämpar för att fixa nytt allsvenskt kontrakt.

– Ny match, nytt underlag. Det gäller framför allt nu att vi rider vidare på självförtroendet vi fick av AIK-matchen. Vi måste ta med oss de sakerna vi gjorde bra senast. Vi siktar på tre poäng, säger Lennartsson.

Sören Rieks fick en smäll mot AIK men tränade fullt under gårdagen och han är disponibel i kvällens match. Missar mötet gör däremot Mikael Boman och Patrik Karlsson-Lagemyr som båda är skadade. Även Pontus Dahlberg (sjuk) och Scott Jamieson (avstängd) tvingas stå över mötet med "Giffarna".

ANNONS
ANNONS