Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

"Vi måste hitta en framtidstro igen"

Otydlighet från ledningen, osäkerhet på planen. – Jag vet inget om nästa år. Det ligger på Mats Grens bord, säger Torbjörn Nilsson, den i somras blixtinkallade anfallstränaren.

Sex spelare i IFK Göteborg sitter på utgående kontrakt. Martin Smedberg-Dalence, Mikael Boman och Sören Rieks – samt ”lånespelarna” Sam Adekugbe, Vajebah Sakor och Mikkel Diskerud.

– Jag har inget nytt att säga. Jag diskuterar fortfarande med alla sex och det finns inget att kommunicera nu, säger sportchefen Mats Gren.

Vad betyder det? Att du vill förlänga med alla sex?

– Ja, eftersom vi för diskussioner så gör det ju det. Men det är ju massa saker som ska passa och faktorer som ska stämma. Deras krav, vad vi kan erbjuda, sådana saker.

Även tränarfrågan hänger väldigt löst i IFK Göteborg.

Nödlösningen Alf Westerberg har inte direkt gjort strålande resultat sedan han tog över efter hårt kritiserade Jörgen Lennartsson i somras.

– Jag har inget att säga om tränarfrågan inför nästa säsong, säger Westerberg själv.

En av hans assistenter – Torbjörn Nilsson – vet dock vad han vill:

– Jag fortsätter gärna i någon roll, kanske den här. Allt beror ju på vad Mats Gren kommer fram till och vem som blir huvudtränare. Bollen ligger inte hos mig.

Högerbacksveteranen Emil Salomonsson hoppas på en nystart.

– Det vore både kul och spännande med något nytt. Men det är föreningen som äger den frågan. Vi måste hitta en identitet och en framtidstro igen. En sådan här säsong är jobbig rent emotionellt, säger han.