August Erlingmark
August Erlingmark Bild: CARL SANDIN

"Vi kommer inte bli bättre av tiden – vi måste ta tag i det"

Fokus på 2019. Men IFK Göteborg kan inte bara kasta 2018 i papperskorgen.
– Vi måste lära oss av den här säsongen, säger August Erlingmark.

ANNONS

En lång resa är över.

Allsvenskan 2018 blev långtifrån vad IFK Göteborg hade hoppats på.

En positiv sak dock: 3–1-segern mot Örebro i den sista omgången.

– Skönt att avsluta på det här sättet. Vi tog några placeringar, vann för våra fans och fick väl lite extra pengar också, konstaterar August Erlingmark.

I och med det resultatet sätter IFK Göteborg punkt för ett kapitel – och börjar direkt skriva på nästa.

Säsongen 2019 är bara runt hörnet. Mycket måste bli bättre där.

– Vi behöver göra saker i vinter, lära oss av den här säsongen. Vi kan inte bara låta den vara nu. Vi måste ta tag i det som har varit fel och hur vi ska göra det bättre i april. Vi kommer inte bli bättre av tiden, vi måste ta tag i det, säger Erlingmark.

ANNONS

Vad talar för att det blir bättre 2019?

– Vi har en ung trupp som blir ett år äldre. Det kan bli bra. Personligen har jag lärt mig sjukt mycket den här säsongen. Det har varit så höga toppar och så djupa dalar att man inte vet varför man håller på egentligen, varför man utsätter sig för det. Men just de här dagarna, när man vinner med Blåvitt ... Jag tror inte att man får den känslan på något annat ställe.

En ung trupp, Erlingmark är inne på det.

Kanske är det han, 20 år gammal, tillsammans med bland annat Patrik Karlsson Lagemyr (21) och Benjamin Nygren (17) som ska bära IFK Göteborg framöver? Egna talanger. Klarar de det?

– Jag tycker att vi har visat i de här två matcherna att vi verkligen har någonting. Det är spelare som Blåvitt verkligen har trott på i många år. Vi vet vad vi kan och vi tycker att det är kul att spela ihop.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS