Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Andersson. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Fredrik Andersson. Bild: MICHAEL ERICHSEN

"Vi körde nästan över dem"

Målvakten Fredrik Andersson är tillbaka i Öis. Med besked och hållen nolla direkt.
– Skönt att få en bra start i matchandet på säsongen, säger han.

Öis besegrade Falkenberg med 2-0 inför 702 på Valhalla IP på lördagen. Målen gjordes av Filip Almström Täthi efter en timmes spel och av David Engström på straff efter att Victor Sköld fällt elva minuter senare.

En av hemmalagets mest tongivande spelare, om inte den allra bäste, var målvakten Fredrik Andersson, som har återvänt från spel med Malmö FF.

Han svarade för flera fina räddningar vid ställningen 0-0 när Falkenberg tryckte på.

– Det första är väl ett friläge där jag kom ut. Det är väl en av mina styrkor att försöka göra sig så stor som möjligt, bli träffad i bröstet, säger Fredrik Andersson.

Och fortsätter:

– Sedan är det väl en från Jacob Ericsson på kanten, där jag fick ned handen snabbt. Sedan blev jag väl mer eller mindre träffad i ansiktet.

"Vi kör nästan över dem"

Falkenberg, som vunnit mot Varberg och Mjällby tidigare under försäsongen, var bäst i inledningen. I andra halvlek var det nästan bara Öis.

– Jag är jäkligt imponerad av vår andra halvlek, vi kör nästan över dem. Vi rullar ut dem, skapar målchanser och har bud på mer. Då har avslutningsträningen knappt börjat än, säger Fredrik Andersson.

Han lägger till:

– Lite mer nötning på det och det hade kunnat bli tre, fyra mål i andra halvlek. Det såg väldigt lovande ut. Vi har tränat ganska hårt och vi orkar mala ned dem i andra halvlek, att kvaliteten på spelet är så bra kan man inte räkna med i första matchen.

På onsdag väntar Oddevold på Valhalla. Lördagens insats mot allsvenska Falkenberg gav mersmak. Förväntningarna ökar på Öis 2019.

– Det är jätteintressant med det här laget, vi har fått in Ailton också. Det är klart att förväntningarna ska vara höga. Det vet vi om. Det ser fruktansvärt stabilt ut i alla led.

"Kemin mellan oss kändes bra"

Fredrik Andersson lyfter fram alla de som hoppade in under matchen och gjorde det bra.

– Det känns som att vi har 15-16 startspelare i truppen. Det är något som känns väldigt positivt för oss. Ju längre säsongen går, skador och avstängningar, behövs det.

Öis och Fredrik Andersson fick inleda med en nolla bakåt.

– Försvarsspelet såg mycket bra ut. ”Trean” där bak sätter inte många fötter fel. Det är dessutom vi som bjuder på första chansen. Kemin kändes bra mellan mig och backlinjen.

Du ångrar inte att du har återvänt till Öis?

– Nej, det gör jag inte. Nu ligger Malmö i Marbella och solar (försäsongsläger reds anm.), det hade varit skönare än runt nollan och fuktig luft. Men det är det här jag kom hem för, speltid.

Så startade Öis

Fredrik Andersson – Danny Ervik, David Engström, Anton Lans – Calle Wede, Jakob Lindström, Oliver Stanisic, Simon Nilsson, Filip Almström Täthi – Viktor Sköld, Freddie Brorsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.