"Vi känner oss stärkta av insatsen senast"

Förlust mot AIK senast - men en insats som gav mersmak. Nu väntar Dalkurd för Gais i Svenska cupen. – Vi känner oss verkligen stärkta av insatsen senast, säger Benjamin Westman.

ANNONS
|

Tävlingspremiären i Stockholm slutade med ett 0-1-nederlag för Gais. Men av prestationen mot fjolårets allsvenska tvåa finns det mycket att ta med sig, tycker Gais tränare Benjamin Westman.

– Jag blev positivt överraskad av hur bra vi stod upp och hur många möjligheter vi tilläts få till att skapa chanser. Delar av AIK-matchen behandlade vi riktigt bra, men det vi måste förbättra är framför allt vårt spel i sista tredjedelen. Ta tillvara på våra chanser.

Nu väntar andra matchen i gruppspelet för grönsvart, mot Dalkurd på bortaplan. En passande uppgift menar Westman.

"Är mer oberäkneliga"

– Det som är tacksamt med att få möta Dalkurd nu är att de har en liknande grunduppställning som AIK, båda spelar med trebackslinje. Det innebär att det vi arbetade med inför AIK-matchen kan vi ta med oss här också. Sedan är Dalkurd ett mer oberäkneliga, AIK är mer ett maskineri medan Dalkurd är mer luriga, de kan helt plötsligt skicka upp en mittförsvarare som släpande forward i ett anfall, sådana överraskningar måste vi vara vakna på.

ANNONS

Till cupmötet saknas Arvin Shojaee som är sjuk. Även Dan Keat och Carl Nyström missar matchen, de är fortsatt inte redo efter sina skador.

ANNONS