Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: ANDREAS L ERIKSSON

"Vi har tagit ytterligare ett steg"

Göteborg FC ses som en guldfavorit. Kungsbacka väntas få kämpa hårt för att undvika nedflyttning. Efter en lång försäsong är de damallsvenska klubbarna redo för säsongstart.
– Vi ska ställa upp för att vinna allt vi ställer upp i, säger tränaren GFC-tränaren Marcus Lantz på torsdagens upptaktsträff.

På lördag inleds damallsvenskan med derby mellan nykomlingen Kungsbacka och topptippade Göteborg FC. Under torsdagen samlades media och klubbarna för upptaktsträff i Stockholm. Från GFC var anfallaren Rebecka Blomqvist och tränare Marcus Lantz på plats.

– Vi jobbar med vår vinnarkultur. Vi ska ställa upp för att vinna allt vi ställer upp i, konstaterade tränaren Marcus Lantz.

Tränaren menade också att hans lag är längre fram än vid motsvarande tid i fjol.

– Vi vill bli bättre. Jag tycker att vi har tagit ytterligare ett steg. Vi är nöjda med våra nya spelare och känner att vi står bra rustade, säger han.

LÄS MER: Rubensson ser fram mot karriärens roligaste år

Kungsbacka utmanar med till stor del ny trupp

Nykomlingen Kungsbacka, som väntas få det tufft i debutsäsongen, representerades av tränare Henrik Korhonen och målvakten Moa Öman.

– Vi har ett gäng spelare som är väldigt ambitiösa och villiga att lära sig. Vi tar steg och utvecklas dag för dag, säger Moa Öman.

Kungsbacka har en till stor del ny trupp jämfört med den som tog upp laget från elitettan till damallsvenskan förra året.

– Vi ska påverka det vi kan påverka. Vi har en skara spelare med landslagserfarenhet, och ett antal från närområdet. Vi har en budget att förhålla oss till. Vi kan inte ta de mest etablerade spelarna. Vi är på rätt väg och vi tävlar för att vinna. Vi vill vinna varje match och så får vi se i oktober hur bra vi har lyckats med det, säger Henrik Korhonen som tog över som tränare inför säsongen.

LÄS MER: Så ska Kungsbacka chocka konkurrenterna

På damallsvenskans facebooksida har supportrarna under upptaktsträffen fått rösta på vilka man tror vinner årets damallsvenska. Flest, 20 procent av de röstande, tror att Linköping tar hem guldet medan 13 procent, tredje flest, tror att det damallsvenska guldet hamnar hos Göteborg FC.

Näst färst röster får Kungsbacka, tre procent tror att de som nykomlingar ta hem segern.

LÄS MER: Här är damallsvenskans 30 bästa spelare

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.