Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Vi har peggat upp för en rejäl fajt på Bernabeu"

Det som inledningsvis var ett sömnpiller fick nytt liv i mitten av andra halvlek. Men trots flera kanonlägen lyckades inte Real Madrid få hål på Manchester City och den första semifinalen slutade mållös. – Vi har peggat upp för en rejäl fajt på Bernabeu, säger Joe Hart i Viasat Fotboll.

Cristiano Ronaldo reste tillbaka till Manchester med sitt Real Madrid när det vankades semifinal i Champions League. Men den portugisiske skyttekungen fick aldrig chansen att sänka rivalen till sin gamla klubb Manchester United.

Mot Manchester City fick den lårskadade Cristiano Ronaldo ta plats på läktaren.

Därifrån fick han se en första halvlek som under den första halvleken böljade fram och tillbaka – men i lågt tempo och utan att något av lagen lyckades skapa några riktigt farliga målchanser.

Någon uppryckning blev det inte under den inledningen av andra halvlek. Sergio Agüero gjorde ett par fruktlösa framstötar men det dröjde 25 minuter innan Jesé, som hoppade in i stället för Karim Benzema, skapade det första som kunde kallas farligt.
På ett inlägg från Daniel Carvajal nådde anfallaren högst och nickade bollen i en båge över Joe Hart men ribban var i vägen för ett möjligt ledningsmål.

Det anfallet väckte Real. Gareth Bale hade ett avslut tätt utanför, Casemiro hade en nick som Hart parerade med benet och strax efter fick Pepe skottläge bara två meter från mål men Hart var på nytt ute och reflexräddade.

Men trots lägena fick gästerna aldrig utdelning.

På övertid fick i stället Manchester City en frispark i bra läge utanför straffområdet. Kevin De Bruyne gick på skott men Keylor Navas tippade bollen över ribban och det slutade mållöst.

Ett resultat som bäddar för ett drama när returmötet spelas i Madrid om en vecka. Något som City-spelarna var väl medvetna om efter matchen.

– Vi har peggat upp för en rejäl fajt på Bernabeu, säger Joe Hart i Viasat Fotboll.

– 0-0 är ett bra resultat. Det är svårt att hålla nollan mot ett lag som Real Madrid. Vi kan vara stolta över vad vi presterade, säger Vincent Kompany i Viasat Fotboll.