Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

"Vi har fortsatt fullt förtroende för Frank"

GP:s avslöjande om att IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson skrev under felaktiga arbetsgivarintyg som ordförande i Gunnilse påverkar inte Blåvitts valberednings förtroende för honom. – Vi har fullt förtroende för Frank, säger ordföranden Joakim Brinkenberg.

På måndag har IFK Göteborg årsmöte. Frank Andersson kommer då föreslås fortsätta som ordförande för föreningen av valberedningen. 

I GP den 25 februari gick att läsa om att Frank Andersson under sin tid som ordförande i Gunnilse IS skrivit under arbetsgivarintyg som gav föreningens dåvarande kassör Abbas Zarrinpour en månadslön på 55 850 kronor. Frank Andersson medgav själv att fel begåtts i hanteringen av arbetsgivarintyget till hans socialdemokratiske partikamrat Zarrinpour. 

"Håller med om det" 

Trots detta har IFK Göteborgs valberedning inte förändrat sitt förslag att Frank Andersson ska fortsätta leda föreningen. 

– Vår ståndpunkt, med den informationen vi har fått efter samtal med Frank, är att vi har fullt förtroende för honom i rollen som IFK:s ordförande, säger Joakim Brinkenberg. 

Hur ser valberedningen på det som hänt?
– Vi har pratat igenom detta och gjort vår analys utifrån de uppgifterna vi har. Jag tycker Frank sammanfattar det väl själv när han säger att det med facit i hand borde ha gjorts annorlunda. Han erkänner att han gjort fel och vi respekterar och håller med om den åsikten. 

Hur tror du detta påverkar medlemmarnas förtroende för honom?
– Alla händelser påverkar förtroendet åt olika håll och inte alltid i den riktningen som man själv tror. Men de vet att vi har förtroende för honom. 

Fjolårets årsmöte blev dramatiskt då många medlemmar var upprörda över försäljningen av Kamratgården. Joakim Brinkenberg förväntar sig en lugnare tillställning på måndag. 

– Det kommer säkert komma en hel del positivt och negativt men jag tror inte det blir så turbulent som det var då.