Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

"Vi har fått ännu starkare teamkänsla"

IFK Göteborg kan se tillbaka på två lyckade läger i Dalarna respektive Boden under juni månad. Två segrar och en förlust blev facit i träningsmatcherna – men för nyutnämnde lagkaptenen David Boo Wiklander var lagkänslan den stora vinnaren.
– Vi är redan en stark grupp men vi har kommit ihop som lag ännu mer och fått stark teamkänsla, säger han.

David Boo Wiklander blev under fredagen utnämnd till ny lagkapten i IFK Göteborg efter flyktade Sebastian Eriksson. Den nya kaptenen spelade den andra halvleken i 4-1-segern mot Boden och berättade efteråt hur imponerad han blivit av lagets sammansvetsning under det allsvenska uppehållet:

– Vi har jobbat mycket på teamkänslan, vi har kommit långt i samspelet både på och vid sidan av plan och nu ska det bli roligt att sätta igång med allsvenskan igen.

Uppehållet har annars präglats en hel del av spelarförluster för IFK:s del – utöver Sebastian Eriksson har även Gustav Engvall lämnat, men Poya Asbaghi ser det inte som något dramatiskt:

– Det är klart att båda är bra spelare och killar, "Sebban" var även vår kapten, men det har legat i luften en tid och kom inte som någon chock för någon i laget.

Hur vill du förstärka truppen nu?

– Det är i så fall i centrallinjen, framför allt i de positionerna där vi har tappat spelare.

Ni har ryktats till Gefles Piotr Johansson, hur stort är intresset?

– Det är naturligt att de spelare jag haft bra samarbete med ryktas till mig, med det sagt behöver det inte alls betyda att han ska ansluta till oss. Jag väljer precis som tidigare att inte kommentera spelare som inte finns här hos oss, säger Poya Asbaghi.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.