Bosko Orovic menar att modet blir det viktigaste i avslutningsomgången för Gais. Bild: Bildbyrån. 
Bosko Orovic menar att modet blir det viktigaste i avslutningsomgången för Gais. Bild: Bildbyrån. 

"Vi har allt i egna händer"

Gais är Göteborgslaget med sämst förutsättningar inför avslutningsomgången. Seger är ett måste mot Varberg – annars väntar av allt att döma negativt kval.

ANNONS
|

– För oss gäller det att ha modet och spela vår fotboll. Det handlar om att tro på de vi håller på med. Vi har inte förlorat på hemmaplan sedan jag tillträdde, det facitet ska vi försöka hålla. Vi har visat att vi kan ta alla lag på hemmaplan, säger tränarenBosko Orovic.

Gais har flera spelare med erfarenhet av tuffa tabellägen. Dusan Djuric har kämpat i botten med Halmstad BK, bröderna Wede gjorde detsamma i fjol med Helsingborg och Carl Nyström har åkt ur superettan med Väsby.

– Det är nog en fördel att ha varit med om det. Men samtidigt så gäller det att klara av det mentala. Det är i sådana här lägen man skiljer agnarna från vetet. Det handlar om att våga och ha mod. Det finns ingenting att vara rädd för. Jag är inte det i alla fall och jag hoppas att det ska smitta av sig på spelarna, säger Bosko Orovic.

ANNONS

Storförlust i första mötet

I vårens möte med Varberg förlorade Gais med hela 7-1. Nu krävs en helt annan insats för att säkra fortsatt spel i näst högsta serien.

– Det är ett lag som är bra på fasta situationer och som är omställningsstarkt så det gäller att vi är noga. Vi ska ta död på anfall och vara noga i vårt markeringsspel på fasta, säger Bosko Orovic.

Lägger ni upp träningsveckan på något speciellt sätt på grund av det utsatta läget?

– Nej, vi kör på som vanligt. Det här är en match som alla andra. Ingen dör om vi förlorar. Det är en viktig match för Gais, för publiken och för mig. Att förstöra det här sätter bara en bil på matchen att den är jobbigare än vad den är. Vi har allt i egna händer. Det hade varit jobbigare att veta att det räcker med oavgjort.

Gais schema:

Måndag: Ledigt.

Tisdag: Träning. Hög belastning.

Onsdag: Träning. Taktiskt fokus.

Torsdag: Träning. Taktiskt fokus.

Fredag: Träning. Taktiskt fokus.

Lördag: Match mot Varberg. Avspark på Gamla Ullevi 16.00.

Öis schema:

Måndag: Träning.

Tisdag: Ledigt.

Onsdag: Träning.

Torsdag: Träning.

Fredag: Träning.

Lördag: Match mot Värnamo. Avspark 16.00 på Finnvedsvallen.

Förutsättningar:

Gais: Kan klara sig från kval vid förlust om även Norrby förlorar – och inte tar ikapp målskillnaden (ett måls fördel för Gais). Vid oavgjort krävs att Norrby tar högst en poäng. Vid seger går Gais förbi motståndaren Varberg och har säkrat kontraktet

Öis:En poäng mot Värnamo räcker för säkrat kontrakt för Öis. Vid förlust slipper man ändå kval så länge inte både Gais och Norrby vinner sina sista matcher mot Varberg respektive Åtvidaberg.

ANNONS