Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Vi går inte vidare med utredningen"

Gais 1–7 mot Varberg fick Svenska Fotbollförbundet att titta närmare på matchen. Nu har misstankarna lagts ner. … – Vi går inte vidare med utredningen, säger SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette.

Det var den 17 maj som Varberg körde över Gais hemma på Påskbergsvallen och vann med hela 7-1.

Dagen efter slog bomben ner -  matchen AIK-IFK Göteborg ställdes in efter misstankar om matchfixning.

I det perspektivet kom krossen 7-1 plötsligt i ett annat ljus och Svenska Fotbollförbundet bestämde sig för att sätta matchen under lupp.

Efter att ha tittat på matchen och konsulterat såväl Uefa som aktörer på spelmarknaden har SVFF kommit fram till att det i nuläget inte finns avvikelser eller misstankar som leder till en fortsättning.

– Vi ser inte att vi har något som gör att vi går vidare med utredningen. Det grundar sig på vad Svenska Spel och Uefa har sagt kring avvikelser på spelmarknaden, säger förbundets chefsjurist Anders Hübinette. 

Hur har diskussionen med klubbarna sett ut?

– Exakt vilka diskussioner som varit vill jag inte gå in på men de gäller främst det faktum att vi inte ser några avvikelser från spelmarknaden. 

För Gais var beskedet välkommet. 

"Det är positivt att det inte finns några misstankar från förbundet.", skriver klubbens ordförande Tomas Andersson i ett sms till GP. 

Hur har ni som klubb hanterat det här?

"Tränare har tagit upp matchfixningsproblemen med spelarna efter IFK–AIK-händelsen."

Gais ordförande var inte förvånad att matchen utreddes med tanke på att Varberg – Gais spelades kort efter all uppståndelse kring IFK Göteborg – AIK. 

"Det är naturligt att förbundet är extra vaksamma.", skriver han. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.