Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Lantz har inga planer på att prata med Bayerns tränare om vad som hände efter målet.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Marcus Lantz har inga planer på att prata med Bayerns tränare om vad som hände efter målet. Bild: MICHAEL ERICHSEN

"Vi får hämta upp honom på dagiset när vi kommer ned"

Dagen efter det snöpliga nederlaget mot Bayern München i Champions League var Göteborg FC:s tränare Marcus Lantz både stolt, trött och fast i uppfattningen att motståndartränaren Jens Scheuer trampade över vid 2-1-målet.
– Han visade ingen respekt för mina spelare, säger Lantz.

Efter att Bayern München tagit ledningen med 1-0 i 75:e minuten och Göteborg FC kvitterat i 86:e minuten kunde Mandy Islacker rulla in segermålet i den 93:e och allra sista spelminuten.

Medan tyskorna firade i hög ute på planen valde coachen Jens Scheuer ett annat sätt.

– Jag var ganska förberedd på det. Jag var nere och såg dem när de mötte Frankfurt. Då var han nästan inne i Frankfurts bås och hånade dem. Jag kände någonstans att det här kunde hända. Hade varit för tio år sedan hade jag klappat till honom. Nu har jag blivit vuxen, säger Göteborgs FC tränare Marcus Lantz dagen efter matchen på Gamla Ullevi.

Han är redan i färd med att planera söndagens toppmatch i damallsvenskan mot Rosengård på Valhalla, men kan inte riktigt släppa den incident som ledde fram till att Bayern Münchens tränare fick ett gult kort av domaren.

"Han ska inte vända ryggen till"

– Var är respekten? När de gör 2-1 med en halvminut kvar behöver du inte vara inne hos oss. Fira med ditt eget lag. För mig handlade det om att hålla huvudet kallt.

Vad sade du?

– Ingenting.

Har ni pratat med varandra efteråt?

– Nej, absolut inte. Jag kommer inte prata med honom där nere heller. Han ska inte vända ryggen till när vi kommer ner där, då vet man inte vad som händer, säger en märkbart irriterad Marcus Lantz.

Bayern Münchens tränare Jens Scheuer fick en varning för sitt agerande efter lagets segermål. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bayern Münchens tränare Jens Scheuer fick en varning för sitt agerande efter lagets segermål. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Direkt efter matchen menade GFC-tränaren att det var lika bra att Jens Scheuer gick till dagis på torsdagen.

LÄS MER: Marcus Lantz i bråk med Bayerns tränare

Dagen efter fanns funderingarna kvar.

– Vad har han upplevt den stackaren? Har han inte upplevt något i sitt liv? Var det här det största som kunde hända, att göra 2-1 i 93:e mot Göteborg? Då unnar jag honom det. Vi får hämta upp honom på dagiset när vi kommer ned, upprepade Marcus Lantz.

Tror på chans till avancemang i CL

Inför returen 25 september är analysen följande.

– Som jag sade i går, jag är jättestolt över spelarna. Det är största matchen klubben har spelat. Tror jag. När vi kom in var laget på väg att åka ur, i går matchade vi Bayern München som statistiskt är fjärde bäst i Europa. Rom byggdes inte på en dag. Sedan är jag ruskigt besviken. Det spelar ingen roll vilka vi möter. Det har varit en tung natt. Det erkänner jag.

Hur har tankarna gått?

– Det är inte orättvist att de vinner med 2-1, det alltid surt att åka dit med ett mål som är det sista som händer. Samtidigt är jag så oerhört stolt över hur långt vi har kommit med laget.

Tror du på det inför returen?

– Ja, vi ska inte blotta oss. Gör du ett mål i 87:e minuten blir det nerver i det. Gör man 2-0 i 93:e så är det färdigt. Det är ganska enkelt, avslutar GFC-tränaren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.