Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Moestafa El Kabir blev målskytt för Öis mot Öster.  Bild: MATHIAS BERGELD
Moestafa El Kabir blev målskytt för Öis mot Öster. Bild: MATHIAS BERGELD

"Vi behöver inte anpassa oss efter motståndarna”

Det var inte bara Bubacarr Jobe som glänste mot Öster. Nyförvärvet Moestafa El Kabir kom in – och gjorde sitt första seriemål för Öis i superettan.
– Jag fick bra träff på den. Ett fint mål, sa 32-åringen.

Debuten skedde mot Brage 3 oktober. Sedan dess hade Moestafa El Kabir hoppat in i ytterligare tre matcher. Och varit på den förlorande sidan varje gång. Fram tills nu.

På lördagskvällen vände allt. Mot Öster lossnade det, både för Öis och Moestafa El Kabir.

LÄS MER: El Kabir klar för Öis

Som ersättare för Ailton Almeida, som tvingades utgå på grund av skada i början av andra halvlek, fick anfallaren betydande speltid och hittade ett fint samarbete med Bubacarr Jobe.

Segern var Öis första sedan 11 september, målet El Kabirs allra första i Öiströjan.

– Det var skönt. Och efterlängtat. Det känns bra att vi äntligen fick utdelning. Vi har haft några matcher där vi spelar bra men inte får in bollen. Nu gör vi fyra mål och vinner matchen mot en tuff motståndare, sa Moestafa El Kabir efteråt.

El Kabir som anslöt från turkiska Rizesport mötte Anton Andreassons hårt slagna högerhörna vid första stolpen och ”sköt” in bollen med huvudet. Ett mycket vackert fotbollsmål som betydde 4-1.

”Vet vad jag är här för”

– En mycket fin hörna på första stolpen. Är man anfallare fintar man bort sin motståndare och går mot första stolpen. Det gick perfekt. Jag fick bra träff på den. Ett fint mål, sa 32-åringen på lördagskvällen.

Vad säger du om din egen insats?

– Jag orkade ändå springa 45 minuter om man räknar med tilläggstid. Jag känner mig trött nu, men förra matchen var det knappt 30, matchen innan 15. Det går åt rätt håll. Jag vet vad jag här är för. Vad jag kan tillföra. Det känns som att det visades bra i dag, menar den tidigare Häckenanfallaren som har kontrakt med Öis säsongen ut.

När orkar du 90 minuter?

– Det är så svårt att säga. Samtidigt hoppade jag in utan uppvärmning. Om de kräver att jag ska starta kommer jag att göra mitt bästa så får man se hur länge man orkar. Annars kan jag hoppa in från bänken och göra det så bra som möjligt. Det gäller att skynda långsamt.

”Behöver inte anpassa oss”

Precis som många andra uppfattade Moestafa El Kabir på lördagskvällen ett ”nytt” Öis.

– Vi var effektiva i dag och hade en bra organisation. Vi dominerade den största delen av matchen. Vi gör det bra och visar vilka kvaliteter vi har. Det har jag sagt hela tiden sedan jag kom hit. Vi har många unga spelare som är duktiga, vi har erfarna spelare som är rutinerade. Det ska bara klicka. Vi ska bara göra det vi är bra på. Vi behöver inte anpassa oss efter motståndarna utan spela vårt spel. Det gör vi i dag. Från sidan såg det väldigt fint ut under första halvleken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.