Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

"Vi behöver inga medgångssupportrar"

Det ser långt från ljust ut inom IFK Göteborgs organisation, då uppmanar klubbikonen Glenn Hysén fansen till att sluta upp bakom sitt lag. – Det är nu som supportrarna ska ställa upp, säger han till GP.

Genomklappningen borta mot Örebro SK, där man låg under med 4-0 efter 35 minuter, blev droppen som fick bägaren att rinna över. Två dagar senare meddelade IFK Göteborg att man sparkar huvudtränaren Jörgen Lennartsson och assisterande tränare Magnus Edlund.

LÄS ÄVEN: Lennartsson får sparken efter fiaskosäsongen

Trots att Blåvitt stått för sin sämsta säsong på sju år är inte klubbikonen Glenn Hysén övertygad om att klubben, på tisdagen, fattade rätt beslut.

– Jag tror inte att det är inte hans fel! Kolla på samtliga spelare, de har ju inget självförtroende överhuvudtaget. Det är väl klart att det är lite upp till tränaren att "bonka" in det i skallen på dem, men det är lika mycket upp till dem själva.

Riktar kritik mot lagkaptenen

Något Hysén framförallt reagerat på är en uppgivenhet hos spelarna, bland annat är han inte nöjd med lagkapten Mattias Bjärsmyrs kroppsspråk.

– Man ser ingenting från planen. Inga gester, ingen som ryter till, höjer armen och skriker lite. Det är bara en grå massa, då tycker jag det är upp till lagkapten att ta tag i saken.

Du är inte nöjd med Bjärsmyr?

– Jag ser inte att han gestikulerar riktigt, det ser jag tyvärr inte. Han var ju sån för två år sedan, då var han ju grym. Han har lika taskigt självförtroende som alla andra i laget.

"Behöver fan inga medgångssupportrar"

Spelare, ledare och styrelse i IFK Göteborg har, enligt Glenn Hysén, det största ansvaret när det kommer till att vända den negativa trenden. Men enligt klubbikonen måste även supportrarna visa sitt stöd när det är som mörkast.

– Det är nu som supportrarna ska ställa upp på söndag mot Örebro och visa att man inte är några medgångssupportrar. Utan nu gäller det, för det är nu gubbarnas självförtroende sviktar. Hoppas fansen fattar det.

Vad säger du till fansen som känner sig uppgivna?

– Ibland går det åt helvete, det gjorde det för oss med. ”Svennis” var ju nära på att få sparken, det är bara att knyta näven i byxfickan och kriga. Det gäller naturligtvis för spelarna på planen, men också fansen. Säg att de inte skulle komma mot Örebro och det blir 6000 på läktarna, tror du spelarna mår bättre av det?

Hysén fortsätter:

– Vi behöver fan inga medgångssupportrar som bara är med när det är kul och går bra.

Vill se klubbikonen på Kamratgården

När GP ringde en annan ikon, Ralf Edström, tyckte han att man ska kolla högre upp i leden och göra sig av med sportchefen Mats Gren.

LÄS MER: Edströms kritik: "Titta högre upp i leden"

Huruvida sportchefen ska få gå är inget Hysén vill kommentera, däremot vill han ha in en annan klubbikon på Kamratgården.

– Någon som jag skulle vilja se på någon post i klubben är Hannes Stiller. Där är en gubbe som är en hjälte i Blåvitt, han slet som ett djur. Det är en sådan gubbe som kan lyfta laget, fansen älskar honom liksom. Han har goda kvalitéer.