Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

"Vi är inte vana vid förluster längre"

Allsvenskans hetaste spelare i ligans formstarkaste lag – Ahmed Yasin är kocken som hittat Häckens segerrecept. – Vi är inte vana vid förluster längre, säger mittfältaren till GP.

Det fanns ingen plats i Solna för Ahmed Yasin. Under vintern lånades 26-åringen ut till Qatar och Muaither SC, när han sedan kom tillbaka till Sverige skeppades han iväg ännu en gång. I juli stod det nämligen klart att mittfältaren skulle flytta söderut och ansluta till Mikael Stahres BK Häcken.

Väl där har det blivit succé. Yasin har skjutit mål som aldrig för och inför senaste matchen mot Halmstad BK blev han utsedd till månadens spelare i allsvenskan.

– Det satt jävligt bra. Det betyder mycket eftersom det betyder att man gjort ett bra jobb, säger Yasin till GP.

"Inte vana vid förluster längre"

Sedan Ahmed Yasin kom till Hisingen har hans nya klubb inte förlorat en endaste match och räknar man samtliga klubbars poäng under samma period ligger BK Häcken etta i tabellen. Yasin-effekten? Iallafall om du frågar han själv.

– Den där vinkeln är bra, den får du mer än gärna skriva, skrattar succélånet innan han fortsätter:

– Jag vet faktiskt inte vad det beror på, det känns bara jättekul med alla spelare och tränare i klubben. De har verkligen tagit emot mig på ett väldigt fint sätt, då känns det extra skönt att det har gått bra på planen och att jag kunnat ge tillbaka något till dem. Vi har varit obesegrade under alla åtta matcher sedan jag kom hit och jag hoppas verkligen att det fortsätter...Vi är inte vana vid förluster längre.

Hyllar Stahre: "Han har hjälpt mig"

Mannen bakom 26-åringens lyft? Mikael Stahre. Iallafall om du frågar Yasin 

– Det är jäkligt mycket som är på grund av Mikael Stahre, han har hjälpt mig in och gjort att det känns så här bra. Han har varit den som fått upp mitt självförtroende och gjort att jag känt mig viktig. Det brukar vara så med mig; ger man mig förtroende så ger jag hundratio procent tillbaka.

Men enligt Stahre har Yasin mer sig själv att tacka.

– Det handlar egentligen om att han är en bra fotbollsspelare, det vet väl mer eller mindre alla i hela fotbollssverige. Men det är klart att han har en spelstil och roll som passar oss här, jag har gett honom speltid och han har fått göra det han är bra på. Yasin har verkligen tackat för det och levererat. Det har varit ett "win/win"-situation; han får spela och har samtidigt hjälpt oss.

Hur har du jobbat för att få ut hans fulla potential då?

– För det första är han ju en kille som är enkel att ha och göra med tycker jag, sen kom han in i ett läge där vi hade ont om folk. Vi hade behov av offensiva spelare, så han blev en naturlig injektion. Men det handlar som sagt om förtroende och att han får en roll där han får göra det han är bra på; att spela i fart. 

"Snackar inte om guldet"

Samtidigt som BK Häcken ångat på har Malmö FF gått desto sämre och tillsammans med Djurgårdens IF har man börjat närma sig Skånelaget som länge såg ut att springa iväg med SM-guldet.

– Vi snackar inte om guldet, vi tar en match i taget och försöker vinna. Men att Malmö FF tappar är ju positivt, det är åtta matcher kvar och vi får se hur det blir efter säsongen, säger Ahmed Yasin.