Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"Vet inte vad de hinner ändra"

Zoran Lukic första uppdrag Ljungskiletränare – gamla klubben Örgryte IS på Gamla Ullevi. – De får säkert en nytändning och springer lite mer, säger Öistränaren Marcus Lantz inför kvällens match.

Bohusklubben valde i veckan att göra sig av med Jonas Olsson och presenterade på söndagskvällen hans ersättare, tidigare Djurgårds-, Öis- och Qvidingtränaren Zoran Lukic, numer bosatt i Stockholm, men på väg att flytta även boendet till Ljungskile.

– Det är som är bra är att uppdraget är väl definierat, förklarade Zoran Lukic på söndagens presskonferens.

Uppdraget är att ordna nytt kontrakt. I nuläget är LSK näst sist i tabellen med 15 poäng på 19 matcher. Resan börjar på Gamla Ullevi, mot Öis.

– Jag vet inte hur mycket de hinner ändra. Det viktigaste är ändå att vi gör det vi skall göra, förklarar Marcus Lantz, vars Öis är åtta poäng före Ljungskile i tabellen, just ovanför kvalstrecket.

– Hade någon innan säsongen sagt till mig att ni skall ha åtta poäng ned till nedflyttning efter 20 matcher hade jag sagt att ”det kan vi absolut ta som nykomling”. En vinst i dag och vi ligger vi i mitten. Ena omgången ligger vi sexa, nästa elva. Det är så det ser ut i superettan.

Öis har mittbacken Johan Hammar avstängd. Han ersätts i laget av Hannes Sahlin. Niklas Klingberg har problem med en fot och står över matchen mot Ljungskile.

– Vi är inne i en viktig och tuff matchperiod. På torsdag har vi en cupmatch som avgör om vi kommer in i gruppspelet till vintern eller inte. Så vi får rulla på lite folk, säger Marcus Lantz.

Vad förväntar du dig för matchbild mot Ljungskile?

– Jag hoppas att vi kan driva på bra i anfallsspelet, med ett bra passningsspel. Att få till ett flyt i vårt anfallsspel. Vi måste också vara vaksamma på LSK. De flesta lagen som kommer till Gamla Ullevi försvarar lågt, jobbar på kontringsspel. Fast vad vet man, de kanske gör något helt annat nu.