Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Varnades efter målgesten: "Han blir hånad"

AFC Eskilstuna kvitterade IFK Göteborgs ledning genom Mohamed Buya Turay, som knyckte bollen av Emil Salomonsson. Efter målet skakade han sin hand framför ansiktet mot läktaren med hemmasupportrar, drog ner stora burop och blev varnad. – Det var inte framför dem, säger Buya Turay.

Ett av måndagkvällens högsta vrål på Gamla Ullevi kom efter att AFC Eskilstunas Mohamed Buya Turay överlistat Pontus Dahlberg och skjutit in 1–1 mot Blåvitt. Buya Turay viftade med sin hand mot, vad som såg ut att vara hemmafansen – vilket fick publiken att bli ordentligt förbannad. 

Domaren uppmärksammade gesten och varnade Buya Turay. På presskonferensen efter matchen kritiserade AFC:s tränare Pelle Olsson domaren Patrik Eriksson för beslutet. 

– Tråkig känsla av domaren. Han blir hånad. Mer säger jag inte. Jag vill inte ha några rubriker. Han blir starkt provocerad. 

Säger du att det sades något rasistiskt?

- Nej. Det gör jag inte. Jag säger ingenting.

Mohamed Buya Turay själv nämnde inget om att han blev provocerad av Gamla Ullevis fans.

– Jag var överraskad att jag fick gult kort. Gesten betyder du kan inte se mig, säger han efter matchen och fortsätter:

– Det var inte framför dem. De försökte bua åt mig för att försöka få mig att få gult kort. Jag vände mig om och gjorde såhär säger han visar hur han viftade på sin hand.

– Om de tror att det var mot dem så är jag ledsen, men det var inte mot dem. 

Är du besviken på domaren för att du får gult kort?

– Nej, det är hans beslut. 

IFK Göteborgs Tobias Hysén tyckte inte fansens reaktioner mot Buya Turay var något utöver det vanliga. 

– Fan, det är väl inget att bry sig om? Det är så varje match. Spelar vi mot AIK på Friends blir varje spelare hånad. Det känner inte jag är något problem. Jag lyssnar inte på det under matchen. Det lär inte vara första gången och inte vara sista gången heller, säger han och får medhåll från Emil Salomonsson. 

– Om man har ambitionen att spela i Europa så får man lära sig att hantera lite häcklande. Det fick han lära sig i dag. Det som sjungs bidrar till allsvenskan. Sen ska man inte kliver över gränsen så att det blir påhopp. Vi alla älskar allsvenskan för att vi har supportrarna som vi har. Det är en del av spelet, säger han.