Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Varit en jävla massa snack"

Ett formtoppat AIK var uppsnackat inför matchen mot Blåvitt. Men IFK Göteborg vann med 1-0. Efteråt tyckte Sebastian Eriksson till. – Det har varit väldigt mycket snack om många lag i år, även de som ligger fyra, femma och sexa...

IFK Göteborg besegrade AIK med 1-0 på Gamla Ullevi. En viktig seger mot en bitter rival. 

– Det var skönt för oss själva, klubben och alla supportrar att vi vann. Det är skönt att kunna ge tillbaka lite nu på slutet, säger Sebastian Eriksson. 

Han fortsätter: 

– Vi har tre segrar och en oavgjord mot AIK sedan jag kom hem. Det är gött att ha med mig den statistiken. Och det är alltid härligt att komma ut mot AIK, särskilt på hemmaplan, särskilt när det såg ut som det gjorde på läktarna.  

Inför matchen var det ett AIK i storform, med succéanfallarna Chinedu Obasi och Alexander Isak på topp som var favoriter i rivalmötet. Och Sebastian Eriksson tyckte det var extra skönt att få tysta konkurrenterna och därmed sätta stopp för stockholmarnas gulddrömmar. Men han nöjde sig inte där - utan efter matchen valde han att pika flera andra lag. Bland annat, något oväntat, BK Häcken. 

– Det har varit har väldigt mycket snack om alla andra lag i år. Även de som ligger, femma, sexa, sjua har det snackats mycket om. Ta Häcken till exempel. Var ligger de nånstans? Det har varit en jävla massa snack om Häcken.  

Du tycker att Häcken får för mycket cred? 

– Ja, ibland. 

Och att ni får för mycket kritik?

– Nej, IFK vill alltid vinna, när vi inte gör det så blir det så, och det är inget konstigt. Men då är det skönt att vinna de här matcherna, och få hålla nollan och göra bra matcher mot ett bra fotbollslag som AIK är. De har gjort mycket bra i år.