181007 Häckens Alexander Jeremejeff målade mot Malmö FF. Bild: CARL SANDIN
181007 Häckens Alexander Jeremejeff målade mot Malmö FF. Bild: CARL SANDIN

"Varför ska man ha en prestige i det"?

Alexander Jeremejeff visade Malmö FF varför han borde fått mer speltid där. Mot förra klubben kom sjunde målet sedan flytten till Häcken.
– Tanken var ju att jag skulle vara där uppe i skytteligan, men det blev inte riktigt så, säger han efter 1–1.

Det var i somras som Alexander Jeremejeff beslöt sig för att återvända till Hisingen efter två år i Malmö. Det var efter en vårsäsong där han åkt in och ut ur startelvan, och bara gjort ett mål, som möjligheten att börja om i Häcken kändes lockande. Och han ser det inte som ett nedköp.

– Nej, varför ska man ha en stolthet i det? Fotboll handlar om att spela matcher. I Malmö fick jag ingen rytm och jag kände att jag vill spela varje match. Häcken var tydliga med att jag skulle får göra det här. Jag hoppas jag hinner göra några mål till och att vi tar en Europaplats.

LÄS MER: Häcken kom tillbaka – Jeremejeff räddade poäng

Efter fullträffen mot Malmö har Jeremejeff nu gjort totalt åtta mål, vara sju för Häcken. Han är i strålande form, men ändå inte helt nöjd med sitt facit.

– Jag hade hoppats på fler. Våren i Malmö var riktigt frustrerande för mig och laget. Tanken var ju att jag skulle vara där uppe i skytteligan, men det blev inte riktigt så. Då får man ta nya tag här.

"Vi var det bättre laget"

Häcken hamnade i underläge mot Malmö, men kunde kvittera efter att Daleho Irandusts hörna studsat på Paulinho och studsat upp framför magen på Jeremejeff.

– Det var bara att vifta till med benet, säger målskytten – som menar att Häcken borde fått med sig fler poäng än en mot MFF.

– Jag tycker att vi var det bättre laget. Det känns som att vi borde ha vunnit. Det kändes som att vi hade bollen hela tiden och att de gick för kryss. Med lite mer skärpa hade vi kunnat vinna.

LÄS MER: Så bra var spelarna i Häcken mot Malmö FF

Resultatet innebär att Häcken fortsatt är bakom MFF I tabellen, och får sikta in sig på att möjligen ta en av de tre Europaplatserna. Guldet är sedan länge utom räckhåll – men Jeremejeff menar att kvalitén för någon gång att gå hela vägen finns i laget.

– Ja, verkligen. Vi har allsvenskans bästa målskytt (Paulinho) och en av landet största talanger i Irandust. Och kollar man rent statistiskt så släpper vi in lite mål och gör en massa. Så det är lite synd att det hackade för dem i våras. Men vi har bland de bästa spelarna i serien, så varför inte?

Hur har det varit att komma tillbaka?

– Poängmässigt så hackade det lite i början, men efter fjärde matchen kom det igång ordentligt och nu rinner det på. Det är kul, men man vill ju vinna matcher också, säger Alexander Jeremejeff.

LÄS MER: "Bestulet eller ej – Häcken närmar sig MFF"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.