Vardys måldubbel sänkte Liverpool

Leicester fick en drömstart på livet efter sparkade managern Claudio Ranieri. Jamie Vardy blev tvåmålsskytt när Liverpool besegrades med 3–1 i Premier League – inför lyriska hemmafans.

|

Efter en blytung period i ligan – med fem raka förluster – lyckades Leicester vinna en match i Premier League. Lagetsåg plötsligt ut som under stora delar av fjolårssäsongen och vann rättvist mot Liverpool.

Craig Shakespeare, tillfällig manager för Leicester, satsade på ett lag och spelsätt som påminde väldigt mycket om det som fixade den överraskande ligatiteln förra säsongen. Ett stabilt försvarsspel och snabba omställningar – det fungerade bra mot Jürgen Klopps Liverpool.

Dubbel av Vardy

Jamie Vardy sköt 1–0 i den 28:e minuten. Engelsmannen tajmade en välslagen djupledspassning från Marc Albrighton och var iskall i duellen mot Simon Mignolet. Fem minuter från paus ökade Danny Drinkwater på ledningen – med ett mäktigt skott utifrån. Tvåmålsledningen i paus var rättvis.

I den 60:e minuten var det dags för Vardy igen. Riyad Mahrer och Robert Fuchs rullade upp gästernas försvaroch den tyske vänsterbacken skickade in ett perfekt inlägg – som Leicesters nummer nio tryckte in med pannan.

Henderson skadad

Liverpool då? Laget var blekt. Och hade svårt att skapa heta målchanser. Klopps lag hittade inte in i Leicester straffområde särskilt ofta. Fotskadade lagkaptenen Jordan Henderson saknades och det ser ut som att han kommer att missa även helgens toppfajt mot Arsenal.

Gästernas tröstmål i den 68:e minuten rullades in av Philippe Coutinho.

Leicester imponerade stort och segern gör att laget klättrar upp över nedflyttningsstrecket i Premier League.