Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vardy: "De gillar att jag snusar"

Englands succéanfallare Jamie Vardy drog till sig stor uppmärksamhet efter att brittiska tabloider avslöjade att stjärnan snusade. Nu talar Vardy ut om hans, i England, ovanliga last. – De gillar att jag snusar, säger han.

Att svenska landslagsspelare snusar är inget ovanligt. Pontus Wernbloom, Mikael Nilsson och även Henrik Larsson är några av de som helt obrydda stoppat upp en prilla efter match under de senaste åren.

Annat är det i England där landslagsanfallaren Jamie Vardy dragit till sig stor uppmärksamhet efter att han synts med en snusdosa. Nu berättar Vardy om sin last.
– Det är någonting jag alltid gjort och det medicinska teamet har kollat upp det och det är inget som bryter mot reglerna, säger han till The Independent.

Diskussioner kring huruvida snus kunde klassas som dopningspreparat följde i den engelska pressen eftersom nikotin kan anses som prestationshöjande. Men enligt de regler som finns är snus helt tillåtet och Vardys snusade uppskattas till och med av det engelska läkarteamet.
– De har inget problem med det. De gillar att jag snusar, säger han enligt BBC.

Men någon vana är det inte enligt Vardy själv.
– Snus är inget som jag behöver regelbundet. Det vara bara något som jag behövde just då.

Den har vi hört förr, Jamie.