Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Varberg vinnare i historiska derbyt

Hallandsderby mellan Varberg och Falkenberg för första gången någonsin i allsvenskan – då tog nykomlingarna en högst övertygande seger och fortsätter vara säsongsinledningens stora överraskning.

Påskbergsvallen hade med största sannolikhet varit fullsatt om det inte vore för coronaviruset när Varberg och Falkenberg drabbade samman i första Hallandsderbyt mellan lagen i allsvensk fotboll någonsin.

Vad hade publiken fått se?

En storseger signerad Varbergs BoIS.

Hemmalaget fick en smakstart på matchen med ett ledningsmål innan kvarten var spelad, men man skulle behöva lite hjälp för att få bollen i nätmaskorna.

Varberg tilldömdes nämligen en tämligen odiskutabel straff som Robin Tranberg stegade fram för att ta hand om. Tranberg lade straffen till vänster, men åt samma håll gick Johan Brattberg i Falkenbergsmålet och räddade. Han släppte dock en kort retur och efter lite trassel gick bollen via Falkenbergförsvararen Tobias Karlsson och in i eget mål.

1–0 var ett faktum.

Johansson ökade på

Varberg lyckades sedan öka på ledningen bara sju minuter senare genom Alexander Johansson som såg till att 2–0 var ställningen i halvtid.

Falkenberg var trots allt inte utan målchanser i matchen. Gästerna hade stundvis ett spelövertag och kom till lägen som tvingade Stojan Lukic i Varbergs mål att agera. Något som den tidigare Öis-målvakten gjorde med besked.

Falkenberg kom ut för att ta sig in i matchen igen i den andra halvleken, men det blev tvärtom. 60 minuter var spelade när Daniel Krezic drog till utifrån och skottet seglade in under ribban och 3–0 var ett faktum. Ett riktigt drömmål.

– Det går snabbt. Jag kollade efter löpningar. Första instinkten var att passa, säger Daniel Krezic till Dplay och fortsätter:

– Man får extra energi, säger Varbergspelaren och syftar på målet.

Gästerna kom med en reducering genom Edi Sulisyfaj, men närmare kom inte Falkenberg trots att man försökte. Det blev Varberg som vann det historiska derbyt med 3–1.

– Jag tycker vi matchar dem i alla delar, säger Daniel Krezic till Dplay.

I och med segern ligger Varberg nu tvåa i allsvenskan efter fyra omgångar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.