Var klar för Turkiet – valde Häcken: "Magkänslan var inte rätt"

Alexander Faltsetas har vänt hem till Göteborg och Häcken. Men kunde ha hamnat i Turkiet. – Allting var klart men magkänslan var inte rätt, säger han.

ANNONS
|

Rasmus Schüller lämnade Häcken för spel i USA. Då högg sportchefen Sonny Karlsson direkt och värvade Alexander Faltsetas vars kontrakt med Djurgården hade gått ut. Men den 29-årige göteborgaren kunde ha valt spel i Turkiet.

– Jag hade ju ambitionen att sticka utomlands efter tiden i Djurgården och hade lite anbud och en del konkreta förslag. Jag var ju och gjorde en läkarundersökning för en klubb i Turkiet och hade allt klart. Men magkänslan var sisådär och då dök det här upp sent och då kände jag med tanke på Häcken som förening, Göteborg som stad, familjen har allting där. Det kändes helt enkelt väldigt bra och magkänslan sa åt mig att köra.

ANNONS

Vad var det som gjorde att magkänslan nobbade Turkiet?

– Nej, men det var lite olika faktorer … främst att jag har två små barn och inte hade den rätta känslan.

Två småbarnspappa, hur är det?

– Det är världens roligaste grej! Men det kan ju vara jobbigt ibland också, säger han och skrattar.

– Men kärleken väger ju över.

Känslan att vara på plats i Häcken?

– Det är riktigt skönt. Det har varit bra och lätt att lära känna varandra. På ett läger så lär man känna spelsätt, man kommer in i det och det har varit sköna grabbar.

Apropå läger, någon inkilning på gång?

– Jag har faktiskt ingen aning om vad som ska hända …

– Men jag har ju varit med förr och då har det blivit att man fått sjunga på lite jobbiga platser och bjuda på lite show eller bjuda på käk för grabbarna.

Jag vet ju att du har sysslat en hel del med tatueringar, bland annat under tiden i Blåvitt?

– Nej, nej. Det har jag inga kommentarer till, säger han och skrattar.

ANNONS

Så du har inte gjort någon tatuering på andra?

– Inga kommentarer.

Du har en del själv?

– Ja det har jag och det ska bli några till.

Har du gjort någon på dig själv?

– Haha! Jag gjorde faktiskt den här (säger han och visar en dödskalle på låret).

Du ska inte öppna tatueringssalong för killarna i laget?

– Nej, nej för fan! Så blir det inte.

På lördag väntar norska Molde för Häcken i första matchen under lägret i Dubai. Då är prestationen viktigare än resultatet.

– Det blir spännande. Vi möter väldigt bra motstånd och även om man alltid vill vinna så är känslan viktig. Nu under försäsongen ska man få det att stämma men jag tycker det har sett bra ut. Men vi har många nya spelare och en ny tränare. Det är mycket som ska stämma.

För Alexander Faltsetas del som sittande mittfältare blir det stor konkurrens i Häcken. Platsens slåss han om med Mohamed Abubakari, Erik Friberg och Gustav Berggren.

– Det är väldigt stor konkurrens och vi har väldigt bra spelare där. Det kommer att bli tufft men jag ska göra mitt bästa och slita för att ta en plats, säger han.

ANNONS

Känns som att ni på pappret i alla fall ska vara med däruppe?

– Ja! Vi har ju kapacitet för det, absolut!

ANNONS