Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/7

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Var ju i ett jävla stim när jag spelade här senast"

BK Häckens förre skyttekung Mathias Ranégie är tillbaka på Hisingen efter sex års frånvaro. Nu hoppas 33-åringen hitta tillbaka till sitt forna, målfarliga, jag. – Jag var ju i ett jävla stim när jag spelade här senast, säger han efter första träningen.

– Två! Han gör två mål på sin höjd, utbrister Häckenmålvakten Christoffer Källqvist samtidigt som han går förbi Mathias Ranégie som snabbt kontrar:

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag är nöjd med två, då är jag ju tvåa i den interna skytteligan!

Den frispråkige och skämtsamma anfallaren från Majorna är tillbaka i klubben där han, 2011, vann skytteligan med 18 mål på 22 matcher. Efter dess har det varit en brokig karriär med spel i bland annat Serie A, Kina och Djurgården.

– Det är ju skitkul, verkligen. Det var ju ändå här min karriär började på något sätt. Så det känns sjukt inspirerande med tanke på det läget Häcken befinner sig i just nu, jag hoppas på att kunna bidra.

Är det kärleken till klubben som fört dig tillbaka?

– Ja bland annat, sen är det ju mer än så. Jag tycker det var ett bra paket som funkade med ett kort kontrakt (resten av säsongen), sen får vi se vad som händer efter det. Men att det var Häcken är ju ännu roligare.

Ranégie fortsätter: 

– Jag har ju installerat mig lite i Stockholm, men att få komma tillbaks hit känns ju riktigt gött.

Återförenas med Stahre

Återkomsten till Häcken innebar även en återförening med Mikael Stahre som tränade 33-åringen under tiden i den kinesiska klubben Dalian Aerbin. Ett faktum som vägde in när Ranégie valde att komma tillbaka till Hisingen.

– Lite grann ändå. När man vet att en tränare vill ha en väldigt mycket så blir det ju lättare att ta sitt beslut. Jag gillar hans retorik och han är väldigt tydligt med hur han vill ha det.

"Var ju i ett jävla stim"

2011 lämnade Mathias Ranégie BK Häcken för en kort sejour i Malmö FF innan det bar av mot utlandsäventyr. Sex år senare är han tillbaka, med förhoppningar om att målskyttet ska finnas kvar.

– Det är alltid svårt att säga, det handlar ju om att få komma in bra i det och att kroppen känns bra. Jag har ju inte spelat match på ett tag.

– Jag var ju i ett jävla stim när jag spelade här senast. Första säsongen gjorde jag sex mål, sen 12 och till sist 18. Jag hade ju en väldigt progressiv utveckling. Jag har ju gjort några mål på Rambergsvallen (Häckens gamla arena), så jag hoppas att jag kan fortsätta med det.