George Weah, här i Milan utsågs till världens bäste fotbollsspelare 1995, nu släpper Weah, som numera är president i Liberia, musik om corona.
George Weah, här i Milan utsågs till världens bäste fotbollsspelare 1995, nu släpper Weah, som numera är president i Liberia, musik om corona.

Vann Ballon d´Or – nu släpper han musik om corona

1995 blev han utsedd till världens bästa fotbollsspelare. 2018 blev han president i Liberia. Nu satsar George Weah på en ny karriär – och släpper musik om hur man ska hantera coronaviruset.

ANNONS
|

Det finns många fotbollsspelare som efter att den aktiva karriären tagit slut som väljer att fortsätta arbeta inom sporten, som scout, sportchef, tränare eller något annat.

George Weah som 1995 blev den första afrikanska spelaren någonsin att få mottaga Ballon d´Or och därmed utses till världens bäste är dock ingen som är rädd för att byta bana.

Weah hade en lång och framgångsrik karriär med spel i klubbar som Africa Sports, Tonnerre Yaoundé, AS Monaco, Paris Saint-Germain, AC Milan, Chelsea, Manchester City, Marseille innan han 2001-2003 avslutade fotbollsspelandet i Al Jazira Club.

Efter avslutet dröjde det inte länge innan han satsade hårt på en ny bana – den som politiker. Och redan 2005 var han med och kandiderade som posten till president i Liberia.

ANNONS

Släpper låt om corona

Den gången nådde han inte hela vägen till segern – men tolv år senare gjorde han ett nytt försök och vann.

Vintern 2018 tillträdde han som president som efterträdare till Ellen Johnson Sirleaf.

"Mina liberianska medborgare. Jag känner djupt känslorna från hela nationen. Jag känner vikten och ansvaret av denna enorma uppgift som jag omfamnar i dag. Förändringen är igång", skrev Weah på Twitter när valsegern var ett faktum.

Nu testar Weah, som utöver Ballon d´Or också vann två Serie A-titlar med AC Milan, en fransk ligatitel med PSG och utsågs till Afrikas bäste vid tre tillfällen som fotbollsspelare, återigen ett nytt spår: Som musiker.

Den förre anfallsstjärnan har nyligen släppt en låt som handlar om hur man ska hantera den rådande pandemin, det nya coronaviruset.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS