Van der Vaart klar för nordisk toppklubb

Han har spelat i storklubbar som Tottenham, Real Madrid och Hamburg. Nu flyttar Rafael van der Vaart till den danska ligan. FC Midtjylland har värvat mittfältaren.

ANNONS
|

Kristoffer Olsson har fått en ny lagkamrat i FC Midtjylland. Och det är inte vem som helst som har skrivit på för den danska toppklubben - utan det är, med nordiska klubbars mått mätt,en riktig supervärvning Midtjylland har landat. Tidigare i somras lämnade svenske Petter Andersson och idag blev det officiellt att det är holländskeRafael van der Vaart som blir hans ersättare.

Mittfältaren varunder lång tiden viktig kugge i det holländska landslaget och han har, under en framgångsrik karriär,hunnit med att representera storklubbar som Real Madrid, Tottenham, Hamburg SV.

Det var i början på 2000-talet som holländaren gjorde sig ett stort namn, då han kom fram i Ajax. En klubb där han också var lagkamrat med en viss Zlatan Ibrahimovic.

ANNONS

Närmast tillhörde Rafael van der Vaart spanska Real Betis, men efter en tung period i La Liga-klubben väljer han nu alltså att ta klivet vidare till den danska ligan.

ANNONS