Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Vajebah Sakor blir kvar i Blåvitt

Vajebah Sakor blir kvar i IFK Göteborg. Norrmannen har skrivit på ett treårskontrakt med Blåvitt. – Klart vi är oerhört nöjda med den här lösningen, säger sportchef Mats Gren till klubbens hemsida.

I höstas anslöt Vajebah Sakor på lån från Juventus till IFK Göteborg. I låneavtalet fanns en klausul som gjorde det möjligt för Blåvitt att köpa loss mittfältaren efter säsongen – en chans klubben nu väljer att nyttja.

21-åringen har skrivit på ett treårskontrakt, det meddelar klubben på sin hemsida.

– En mittfältare med stor utvecklingspotential. Klart vi är oerhört nöjda med den här lösningen, säger sportchef Mats Gren.

Också Vajebah Sakor är tillfreds med att allting är klart.

– Naturligtvis en stor ära för mig och en fantastisk möjlighet att visa vem jag är som fotbollsspelare. Jag har gjort en resa med Juventus, men från och med i dag är det IFK Göteborg, med mina lagkompisar, föreningen och inte minst alla supportrar, som gäller. Jag är oerhört glad och tacksam, säger spelaren.

Den norske U21-landslagsmannen fick en drömstart i IFK Göteborg när han blev målskytt redan i sin första match. Sakor hoppade in i hemmamötet med IFK Norrköping och bara några sekunder senare dunkade han in ett volleyavslut som satt i nät.

Innan säsongen var över hann Sakor också med att göra ytterligare ett mål, mot AIK.

Totalt blev det tolv matcher i den blåvita tröjan under hösten. Åtta från start och fyra inhopp.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.