Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Våra fans slår alla i hela EM"

Det blev en blytung förlust på plan men på läktaren vann de svenska fansen på knockout. – Våra supportrar slår alla i hela EM, säger Jimmy Durmaz.

Det var feststämning i Toulouse inför matchen mot Italien. Gula tröjor överallt, sånger och glada miner. Inne på läktaren var det gult, gult och åter gult. De svenska fansen skapade en magisk inramning, de svenska spelarna kan definitivt inte klaga på stödet från sina supportrar.
– Våra supportrar är helt fantastiska. Jag har aldrig varit med om något liknande. Fansen har visat att de är grymma och de ska fortsätta med det. Nu får vi höja oss ännu mer och ge fansen något tillbaka, säger Jimmy Durmaz och fortsätter.
– Italienarna hade ingen chans mot våra supportrar. Våra supportrar slår alla i hela EM.

Under matchen sjöng fansen om Zlatan Ibrahimovic, John Guidetti, SAS-piloter och levererade en klockren nationalsång. För en av landslagets många mästerskapsdebutanter, Albin Ekdal var det gåshud när han fick uppleva fansens stöd.
– Det var jävligt coolt. Det är mitt första mästerskap och det är svårt att förstå hur stort det är. Jag vill ge ett stort tack till alla som har kommit hit till Frankrike.

Efter matchen var samtliga spelare förutom lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic framme och tackade fansen. I två matcher, Irland och Italien har de svenska fansen varit världsklass. Läktarstödet kommer vara minst lika stort för Sverige mot Belgien. Efter den blytunga förlusten mot Italien var de svenska spelarna besvikna över att de inte kunde betala tillbaka till fansen.
– Fansen är oroliga! De visar sitt rätta jag och det är tråkigt att vi inte kunde ta en poäng i alla fall. Betala tillbaka lite, säger Emil Forsberg.

Även om det nu krävs en seger mot Belgien för att klara avancemang från gruppspelet så är tron ändå stor hos de svenska spelarna. Högerbacken Victor Nilsson Lindelöf som vikarierar för Mikael Lustig ansåg att Sverige förtjänade mer.
– Det är surt såklart! Vi förtjänar bättre än det här. Det är klart att det är surt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.