Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: KENTA JÖNSSON
Bild: KENTA JÖNSSON

Västsvenske fotbollsstjärnan åtalas för grov rattfylla

Åklagaren väljer att väcka åtal gällande grov rattfylla mot den västsvenske fotbollsstjärnan som, tidigare i år, stoppades av polisen efter en utekväll.
– Han erkänner brott, berättar åklagaren.

Det var i början av november som den profilstarke fotbollsspelaren stoppades av polisen när denne var på väg hem tidigt en morgon.

Enligt uppgifter till GP ska spelaren först ha tagit en taxi hem efter en utekväll tillsammans med flera lagkamrater. Men när han upptäckte att nycklarna var kvar på stället han precis lämnat och mobilen var urladdad, valde spelaren till slut att ta ytterligare en taxi tillbaka till platsen där hans bil och hemnycklar fans.

Därefter ska spelaren ha valt att, istället för att ta en tredje taxi, ta bilen hem. 20 meter från hemmet ska han blivit stoppad av polisen och blåst 1,0 i promille. Spelaren fick sen följa med till polisstationen för ytterligare provtagning.

LÄS MER: Detaljerna bakom västsvenske fotbollsstjärnans rattfylla

LÄS MER: Västsvensk fotbollsstjärna misstänkt för grov rattfylla

Åtalas för grov rattfylla

Nu har åklagaren valt att väcka åtal mot den västsvenske fotbollsspelaren gällande grov rattfylla.

– Det här är ett rutinärende. Polisen stoppar en bil och personen som framför bilen blåser 1,0 promille. Och han erkänner brott, säger åklagaren.

Han har erkänt?

– Ja.

När väntas rättegången äga rum?

– Det är tingsrätten som bestämmer och sätter upp målet till förhandling, men innan jul tror jag inte att det blir. Tidig vår, efter julhelgen någon gång, skulle jag gissa, men återigen jag förfogar inte över det utan det är tingsrätten som bestämmer.

Kan leda till fängelse

Straffet för grovt rattfylleri kan bli fängelse i uppemot två år, samtidigt som körkortet kan återkallas under 24 månader. Domstolen kan dock välja att omvandla straffet till en villkorlig dom och samhällstjänst. Dessutom kan man dömas till skyddstillsyn.

Vad är troligt när det kommer till påföljd?

– Den normala påföljden i den här typen av brott är villkorlig dom och samhällstjänst, men det är tingsrätten som gör den bedömningen.

GP har varit i kontakt med en representant i klubben, som spelaren tillhör, som ber att få återkomma. Tidigare har en av klubbens representanter sagt följande kring ärendet:

– Vår officiella hållning så här långt är att vi inte har några kommentarer. Vi vill gärna att processen får ha sin gång. Vi följer det dag för dag och får se hur spelaren mår.

GP söker spelaren för kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.