Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Division 6-laget Västkurd BK har skickat in en motion till Göteborgs Fotbollförbund angående misstänkt spelarfusk. Bild: NILS JAKOBSSON

Västkurd kräver krafttag mot spelarfusk

Division 6-laget Västkurd BK har skickat in en motion till Göteborgs Fotbollförbund angående misstänkt spelarfusk.

I motionen, som lokalfotbollsbloggen Rasta&Dalla var först med att rapportera om, hävdar klubben bland annat att det fanns lag som använde otillåtna spelare förra säsongen och att det förekommit även i år. Enligt Västkurd ska det röra sig om spelare som i vanliga fall tillhör en förening som spelar i en mycket högre division.

- Man blir besviken när man ser sina killar kämpa i ur och skur och så möts man av sånt här spelarfusk, säger Vural Kokulu, styrelsemedlem i Västkurd, till GP.

"Tror många har upplevt detta"

Västkurd försöker nu samla ihop vittnesmål från så många lag som möjligt som kan ha upplevt samma form av spelarfusk hos motståndarlag.

– Jag tror att många har upplevt detta men ingen har tidigare gått så långt som att uppmärksamma det med en motion, säger Vural Kokulu.

Förbundet har haft ett möte i frågan under torsdagen.

– Vi tittar på deras motion och om vad som kan ha hänt, men det är inget klart ännu. Den här typen av anmälningar får vi nästan varje år och det är också därför som vi har legitimationskontroll före varje match. Trots det är det svårt att bevisa eventuellt fusk, säger förbundets kanslichef Ulf Carlsson till GP.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.