Thomas Askebrand.
Thomas Askebrand. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Västerås jagar Thomas Askebrand

Thomas Askebrand sitter på ett utgående avtal i Öis. Enligt uppgifter till GP ska Västerås nu ha hört sig för om att hämta in tränaren.
– Det har jag inga kommentarer till, säger Askebrand själv.

ANNONS
|

Inför säsongen 2018 anslöt Thomas Askebrand som ny tränare i Örgryte. Efter två år i Öis börjar allt mer peka på att sejouren på den rödblåa ledarbänken inte blir längre än så.

Askebrand sitter på ett utgående avtal och enligt uppgifter till GP ska flera andra namn stå högre upp på klubbens önskelista över tränare 2020.

Öis hade tidigare i höstas möjlighet att förlänga Askebrands kontrakt med ytterligare ett år men valde att inte utnyttja den option som fanns.

LÄS MER:Pringle var nära Gais – har nu träffat Öis

Motiveringen bakom beslutet var att man ville att den sportchef som ska anställas också skulle vara med på tåget när det kom till den blivande tränarrekryteringen.

ANNONS

– Det kan bli så att Thomas fortsätter, men det kan också bli så att vi, tillsammans med sportchef och Thomas, säger: "Nej, det här blir inte så bra". Vi hade ett bra snack med Thomas och vi var helt överens om det här, sa ordförande Joacim Nordh till GP när klubbens beslut offentliggjordes i slutet av september.

LÄS MER:Qvidings succétränare lämnar – intressant för Öis

"Kommenterar inga klubbar"

– Det är inga konstigheter med det här. Jag funderar inte så mycket på det. Jag kan förstå att de vill att den nya sportchefen ska få vara med i beslutet. Och med det här får jag också lite tid att fundera på vad jag vill. Vi får se vad det blir, konstaterade Askebrand själv i samma veva.

Nu, en knapp månad senare, råder det fortsatt oklarhet i både vem som blir sportchef och tränare i Örgryte.

LÄS MER:Aubynn aktuell som ny Öis-tränare

Och när det gäller Thomas Askebrands framtid lutar allt mer alltså åt att den kommer tillbringas någon annanstans än på Öisgården.

Enligt sajten Anno1904 ska Västerås SK ha visat intresse för 50-åringen, uppgifter som bekräftas av GP:s källor.

– Jag tänker inte kommentera några klubbar, så nej, det har jag inte kommentarer till, säger Askebrand när GP når honom.

ANNONS

Utöver Örgryte och Västerås ska även, enligt vad GP erfar, ytterligare ett par klubbar ha hört sig för om tränarens tjänster.

ANNONS