Karin Lundin.
Karin Lundin. Bild: MATHIAS BERGELD

Västderby i första omgången av Damallsvenskan

Göteborg FC hade redan ett derby att se fram emot i Svenska cupen. Nu står det klart att det blir match mot lokalkonkurrenten Kungsbacka i första omgången av Damallsvenskan.
– Det kommer vara en speciell känsla, säger Karin Lundin som i somras lämnade Kungsbacka för GFC.

ANNONS
|

Det blev nyligen klart att det väntar derby i Svenska cupen – Jitex mot Göteborg FC. Under onsdagen blev det klart att Göteborg FC i första omgången av Damallsvenskan har ännu en match mot en lokalkonkurrent att se fram emot.

När Damallsvenskan inleds den 14 april mötes förra säsongens tvåa Göteborg FC och nykomlingen Kungsbacka DFF.

Det finns fler kopplingar mellan lagen än den geografiska närheten.

I måndags presenterade Kungsbacka sitt första nyförvärv inför 2019 – målvakten Anna Larsson, från just Göteborg FC, och i somras lämnade Kungsbackas målspruta Karin Lundin för spel i Göteborg.

– Det skulle bli speciellt att möta dem oavsett vilken omgång det var men nu när det är premiären så blir det ännu mer speciellt. Det kommer vara en speciell känsla innan men när det väl är match, då är det ju som vilket lag som helst, säger Lundin om det stundande derbyt.

ANNONS

Inte samma firande

Matchen spelas på Kungsbackas hemmaplan, som kommer vara i Varberg då arenan i Kungsbacka inte möter kraven för spel i Damallsvenskan.

– Det har ju varit mycket prat om det med kommunen i många år och det är jättetråkigt såklart. Nu är det som det är och då får de göra det bästa av situationen men det är tråkigt såklart att alla matcher är bortamatcher, säger Lundin.

LÄS MER:Kungsbacka DFF tvingas spela i Varberg

Under hösten startade Lundin en match för GFC och gjorde sex inhopp. På de matcherna gjorde hon två mål. Skulle det bli mål i premiären mot Kungsbacka blir det speciellt.

– Det blir nog inte varit lika mycket firande som andra matcher, säger 24-åringen.

Att det under säsongen kommer finns två lag från regionen i högstaserien ser Lundin bara som positivt.

– Det är jättekul. Det blir derby och jag tror det kommer locka mer publik och intresse för fotbollen i Västsverige.

I Damallsvenskans andra omgång väntar för GFC Eskilstuna och för Kungsbacka Vittsjö.

Se hela spelprogrammet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS