Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Världsstjärnans Zlatan-hyllning: "Hans insatser har varit fenomenala"

Gareth Bale tillhör den absoluta toppen när världens bästa spelare ska tas fram. Nu lyfter walesaren Zlatan Ibrahimovics första säsong som en inspiration. – Han har bevisat att ålder inte är en faktor när det kommer till att prestera på den absolut högsta nivån, säger han till Sportbladet.

Gareth Bale ryktades länge bli Manchester Uniteds supervärvning. Istället hamnade 27-åringen i Real Madrid - där han har fortsatt ösa in mål och assist. 

Manchester United fick istället Zlatan Ibrahimovic några säsonger senare. En värvning som visat sig bli succéartad. 

– Han har bevisat att ålder inte är en faktor när det kommer till att prestera på den absolut högsta nivån. Han måste verkligen ha tagit hand om sig själv och lagt ner stor energi på att förbereda sig inför varje match, säger Bale om Zlatans första säsong i England till Sportbladet.

"Hans insatser har varit fenomenala"

Ibrahimovic själv har ofta hänvisat till att många journalister och expert trodde att han inte skulle kunna prestera i den fysiskt tuffa Premier League. Gareth Bale menar att svensken har motbevisat många med sina första månader i United. 

– När han kom till Manchester United var det många som ifrågasatte om han kunde ha samma påverkan där eftersom han blivit lite äldre och kanske inte hade det tempo som krävs för ligan. Men han har visat att han fortfarande är på toppen av sin förmåga och inställd på att slåss om varje boll och varje poäng. Han är också en spelare som du förstod aldrig skulle påverkas av den fysiska sidan av spelet i England, säger Bale och fortsätter:

– Det otroliga med Zlatan är att han haft en så stor påverkan var han än kommit. Hans insatser i några av Europas bästa klubbar har varit fenomenala.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.