Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Världens bästa redo för revansch: "Var en stor besvikelse"

Framröstad till världens bästa två år i rad. I kväll äntrar Carli Lloyd Gamla Ullevi när USA jagar upprättelse efter fjolårets OS-förlust mot Blågult. – Alla minns vad som hände senast vi möttes, så vi vill verkligen vara fokuserade och få med oss ett bra resultat, säger hon.

För första gången sedan fjolårets OS-kvartsfinal, som Blågult vann efter en dramatisk straffsparksläggning, ställs nu Sverige och USA mot varandra igen när det i afton är dags för träningsmatch på Gamla Ullevi. Precis då som nu finns Carli Lloyd, de två senaste åren utsedd till världens bästa fotbollsspelare, med i det amerikanska stjärnlaget. Och hon har kommit till Göteborg för att få upprättelse.

Även om en vunnen träningsmatch inte skulle innebära en fullgod revansch för den smärtsamma förlust som svenskorna orsakade damfotbollens stormakt förra sommaren, menar Lloyd att det är minst sagt viktigt att USA gör en bra prestation när de nu tar sig an Sundhages gäng igen. 

– Alla minns vad som hände senast vi möttes, vi vill verkligen komma hit och vara fokuserade, de förbereder sig för EM och vi förbereder oss för VM 2019. Det är väldigt viktigt för oss att göra en bra prestation och se till att få med oss ett bra resultat, säger hon efter att USA avslutat lagets sista träning inför matchen. 

Hyllar Asllani inför matchen

Förlusten mot Sverige den där augustikvällen i Brasilien i fjol innebar att USA:s mäktiga svit på två raka OS-guld inte kunde förlängas och att stjärnlaget i stället ställdes inför en kritikstorm. Men drygt ett år senare säger Lloyd att nederlaget inte längre är något hon reflekterar över. I stället hoppas hon att förlusten ska ha fört med sig något positivt. 

– Det som hände då var en stor besvikelse, men det kan hända, det är sport. Vi vet att världsfotbollen växer, och det är bra. Det är viktigt för oss att fortsätta utvecklas och hela tiden bli bättre och därför är det här en väldigt viktig match. 

34-åringen förväntar sig en tuff drabbning mellan två laddade lag, där Lloyd mycket väl kan komma att ställas mot lagkamraten i Manchester City, Kosovare Asllani, som vid speltid gör sin hundrade match för Blågult. 

– Hon är en underbar människa och spelare. Att nå hundra matcher är en fin milstolpe. Jag önskar henne och Sverige stort lycka till i EM.