Kazuyoshi Miura i Yokohama FC har förlängt sitt kontrakt.
Kazuyoshi Miura i Yokohama FC har förlängt sitt kontrakt.

Världens äldste spelare förlänger kontraktet

Världens äldste professionella fotbollsspelare spelar vidare. Kazuyoshi Miura, 53, har förlängt sitt avtal med japanska Yokohama FC.

ANNONS
|

Vissa kroppar klarar elitfotbollens krav bättre än andra. Kazuyoshi ”King Kazu” Miura blir 54 i februari men har nu bestämt sig för att spela ytterligare en säsong i den japanska högstadivisionen.

I fjol blev det bara fyra framträdanden för anfallaren, som började spela professionellt för brasilianska Santos 1986

– Personligen var det inte en tillfredsställande säsong, men min ambition och entusiasm för fotbollen växer. Jag kommer jobba hårt varje dag och sikta på att hjälp laget till framgång genom att spela så många matcher som möjligt, säger han enligt The Guardian.

Miura är en av Japans mest kända idrottare och står noterad för 55 mål på 89 landskamper. Totalt har han spelat 649 matcher i karriären som nu spänner över fem decennier.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS