Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Vänsterbacken lämnar Blåvitt – av familjeskäl

Scott Jamieson lämnar IFK Göteborg och är på väg hem till Australien, på grund av familjeskäl. Vänsterbacken kommer inte att återvända till klubben. – Det var mer eller mindre bara att acceptera det han kände, säger sportchefen Mats Gren till GP.

Han hämtades in för att fylla luckan efter Haitam Aleesami förra sommaren. Men efter ett år och 26 matcher i Blåvitt-tröjan lämnar Scott Jamieson klubben. Den australiensiske vänsterbacken är på väg till hemlandet, skriver IFK Göteborg på sin hemsida.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Familjeangelägenheter är anledningen, enligt Mats Gren.
– Jag vill inte kommentera precis vad som har hänt, det får han bestämma själv om han vill kommunicera, säger sportchefen.

Någon typ av vantrivsel eller missnöje med klubben finns inte med i bilden.
– Tvärtom har han verkligen uppskattat sin tid hos oss. Anledningen beror uteslutande på familjeangelägenheter.

Att låta Jamieson lämna klubben handlade om rent mänskliga faktorer.
– Det har gått väldigt snabbt, och det är en situation som gör det väldigt svårt för oss att säga att han ska vara kvar här. Han har förklarat för oss vad familjeförhållandena varit tidigare och det var inte så mycket för oss att förhandla fram och tillbaka. Det var mer eller mindre bara att acceptera det han kände.

28-åringen har kontrakt med Blåvitt över 2018. Vad som händer med Jamiesons avtal är ännu inte klart. Övergångsfönstret i Australien är öppet, men om det blir ett lån eller permanent övergång till någon australiensisk klubb återstår att se.
– Det primära nu är att Scott kan återvända till sin familj, säger sportchefen.

Har ni hunnit diskutera hur ni fyller luckan efter honom?
– Inte riktigt. Vi har spelat med Sebastian (Eriksson) där nu och vi ska ta ett beslut hur vi ska göra, om han ska fortsätta där eller om han ska spela centralt på mitten. Han kan spela både och självklart, men vi ska diskutera de kommande dagarna om vi ska ta in en ny vänsterback eller om vi ska satsa på "Seb" där.

Vänsterbacken Billy Nordström är utlånad till Varbergs Bois i Superettan. Klubben har möjlighet att kalla tillbaka 21-åringen om man bestämmer sig för det och om Nordström själv vill.
– Det hänger fullt ut på vad vi bestämmer. Det är för tidigt att säga. Vi vet också att Billys inställning är att spela regelbundet. Men som sagt, vi måste värdera detta snabbt och ta ett beslut, säger Gren.

En ung vänsterback som knackar på a-lagsdörren är Edvin Dahlqvist, som har tränat en del med a-truppen och fick chansen att visa upp sig under försäsongen. Men att fylla luckan efter Jamieson är för tidigt för 18-åringen, anser Gren.
– Just nu är han inte riktigt klar för att gå in och spela 18, 19 allsvenska matcher. Men vi hoppas mycket på Edvin och han kommer säkert ta ett steg närmare i och med detta, sedan får vi se hur det blir. Det här får vi ta ställning till mer i detalj när vi har hunnit diskutera igenom vad vi ska göra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.