Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Vändningen: "Henke" anmäls inte

Henrik Larsson kommer inte att anmälas för sitt uppträdande i samband med oroligheterna på Olympia. "Det är en intern fråga för HIF", skriver Svenska fotbollförbundet i ett utlåtande.

Det var i den avgörande kvalmatchen mellan Helsingborg och Halmstad som huliganer gav sig in på plan i samband med slutsignalen.

Huliganerna slet av Jordan Larssons tröja och spelaren fick även ta emot slag. Helsingborgs tränare (och pappa till Jordan)  Henrik Larsson gick då bort mot dem som attackerat anfallaren. 

Efter matchen meddelade säkerhetsdelegaten både Helsingborgs bristande säkerhet och tränarens uppträdande skulle anmälas.

Nu kommer dock ett förtydligande för fotbollsförbundet: 

"Delegaterna har skrivit om incidenten i sin rapport, där det framgår att Henrik Larsson, Jordan Larsson och Mats-Ola Schulze (klubbdirektör) inte följer direktiv från säkerhetsansvarig angående vad man skall göra efter slutsignalen och att detta är en intern fråga för HIF.", skriver förbundet.

Det som man däremot har valt att gå vidare är med är tre saker: planinvasionen från Helsinborgssupportrarna, bengalbränningen och att det fanns för få säkerhetsvakter på plats.

Henrik Larsson lämnade sitt uppdrag som tränare på onsdagen.