Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mycket talar för att det kommer att hållas en hyllningslandskamp i Zlatans ära.

Vändningen – efter Zlatans avskedstal

Zlatan Ibrahimovic slutar i landslaget efter EM – men nu pekar mycket för att det trots allt blir ytterligare en match i blågult för storstjärnan även om Sverige inte tar guld. – Vi har en överenskommelse, säger fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Zlatan Ibrahimovic meddelade i dag vid en presskonferens att han efter EM slutar i landslaget. Matchen mot Belgien i morgon kan således bli hans sista i blågult.

Men efter beskedet som skakade om hela fotbollsvärlden kommer nu en – om än liten – vändning.
– Vi har en överenskommelse att han ska vinna den sista matchen han spelar i landslaget, säger svenska fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till flera medier i samband med träningen efter den uppmärksammade presskonferensen.

Skulle Sverige inte vinna EM-guld, vilket inte alltför mycket talar för i dagsläget, pekar nu mycket på att man kommer att anordna en hyllningslandskamp i Zlatans ära.

Sjöstrand igen:
– Det är svårt att sätta ord på det. Samtidigt hoppas jag ändå att det han gjort för svensk fotboll betyder så mycket att många hittar inspiration. Så måste vi tänka. Det finns tre epoker för mig – en före Zlatan, en med honom och nu kommer en efter, säger SvFF:s generalsekreterare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.