Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lebogang Phiri (till vänster) menar att Marcus Berg saknar medmänsklighet.

Vägrade ta Berg i hand: "Saknar medmänsklighet"

Efter första matchen anklagade han Marcus Berg för rasistiska påhopp. Inför returmötet vägrade Lebogang Phiri ta svensken i hand. Nu förklarar han varför.

Efter anklagelserna om att Marcus Berg ska ha kallat Lebogang Phiri för "apa" i det första kvalmötet så vägrade Bröndby-spelaren att skaka hand med den svenske landslagsanfallaren inför returen på torsdagen.

Phiri har uttalat sig om Berg flera gånger sedan rasistanklagelserna, och bland annat sagt att han aldrig kommer att förlåta svensken, som har nekat till anklagelserna.

LÄS OCKSÅ: "Jag kommer aldrig förlåta honom"

Efter returmatchen förklarade Phiri att han saknar respekt för Berg som människa och att han inte kände något behov av att ta honom i hand.

– Om han inte ser mig som människa så tycker jag inte att jag behöver visa någon mänsklig hänsyn. Medmänsklighet existerar inte i hans liv, så jag tycker inte att det finns någon anledning för mig att komma och säga hej, säger Bröndby-mittfältaren till danska tidningen BT.

Han är besviken över att Berg inte har bett honom om ursäkt.
– Om han inte har det i sig så kan jag inte tvinga i honom det, säger han.

– Det krävs en man för att be om ursäkt, men eftersom han inte har gjort det så är det heller inget jag förväntar mig av honom, säger Phiri.

LÄS OCKSÅ: Bröndby-fansens vidriga hälsning till Berg

Matchen slutade 1-1 och därmed är Panathinaikos vidare till gruppspelet i Europa League, efter 3-0-vinsten på hemmaplan förra veckan.