Våldtäktsdömde anfallaren klar för ny klubb

Han dömdes till fem års fängelse för våldtäkt - men ska snart få en ny rättegång. I väntan på det har Ched Evans hittat en ny klubb.

ANNONS
|

Den walesiska anfallaren Ched Evansdömdes2012 till fem års fängelse för våldtäkt av en 19-årig flicka. Efter att ha avtjänat halva tiden av sittstrafffickEvans lämna fängelset.

Sedan dess har han inväntat en ny rättegång, som är planerad till oktober senare i år. I väntan på rättegången har Evans lyckats göra klart med en ny klubb. Det är den engelska League One-klubben Chesterfield somhar tagit den våldtäksdömde walesarentill nåder och skrivit ett ettårskontrakt.

– Jag otroligtförväntansfull och känner mig priviligerad att få fortsätta min karriär i Chesterfield,jag hoppas jag ska kunna bidra både på och utanför planen för klubben, supportrarna och samhället, säger Evans tillklubbens officiella hemsida.

ANNONS

Evans har tidigare under sin karriär spelat i Norwich, Sheffield United och Manchester City. Han har dessutom 22 landskamper för det walesiska landslaget på meritlistan.

27-åringen har nekat till anklagelserna om våldtäkt.

ANNONS