Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Utvisning släckte Portos sista hopp - Juve vidare

Juventus är klart för kvartsfinal i Champions League. En utvisning släckte Portos sista hopp om att kunna vända 0-2-underläget från den första åttondelsfinalen.

Med underläge 0-2 efter första mötet var uppförsbacken brant för Porto när laget kom till Turin för returmöte mot Juventus i åttondelsfinalen i Turin. Men portugiserna hade ändå visst hopp och stod upp bra under inledningen av matchen på Juventus stadium - även om det var hemmalaget som hade de bästa målchanser. 

Men drygt fem minuter innan halvtid släcktes gästernas sista hopp. Gonzalo Higuain avslutade på en retur från Iker Casillas. Portos Maxi Pereira kastade sig fram för att täcka det öppna målet och räddade argentinarens avslut med armen. Domaren tvekade inte, visade ut Pereira och blåste straff för "Juve". När Paulo Dybala sedan säkert placerade in 1-0 bakom Casillas var det 3-0 sammanlagt och totalt mörker för bortalaget. 

I den andra halvleken spelade ett fokuserat Juventus, med en man mer, av matchen och Serie A-mästaren kunde enkelt avancera vidare till kvartsfinal.