Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Utsiktens segerlösa svit fortsätter

Toppkänning tidigare i somras. Sedan har Utsikten tappat fart och form.
Mot Trelleborgs FF fick ”Kiken”, trots en uppsjö av vassa målchanser och spelmässig dominans, nöja sig med kryss.
– Jag får ta på mig skulden för det här, säger Nsima Peter som brände dubbla frilägen.

Utsiktens BK har gjort en strålande säsong så här långt och parkerade inför tisdagskvällens match mot Trelleborgs FF på Bravida arena på en åttondeplats i tabellen. Dock har formen på slutet pekat brant nedåt.

Inför mötet med skåningarna hade ”Kiken” fyra raka förluster och fem raka utan seger. Senaste vinsten kom mot Östersunds FK den 2 juli.

Och det blev inget trendbrott den här kvällen heller. Precis som i flera andra matcher på slutet var Bosko Orovics manskap ineffektivt.

Nsima Peter: ”Får ta på mig skulden ...”

Det slutade, trots en uppsjö av målchanser och långa stunder stor spelmässig dominans för hemmalaget, 0–0.

– Insatsen är ett framsteg jämfört med de fyra-fem senaste matcherna. Jag tycker vi är tillbaka på rätt spår. Men för mig … jag får två solklara chanser. Jag måste åtminstone sätta en. Men ibland blir det så. Jag får ta på mig skulden för det här och förhoppningsvis ändras det nästa gång, säger Nsima Peter som var den som brände de allra vassaste lägena.

Redan i första halvlek hade anfallsveteranen ett par möjligheter att spräcka nollan. Ena gången fick han inte träff med huvudet, andra gången parerade Kasper Thiesson Kristensen i Trelleborgsmålet vasst.

Och Thiesson Kristensen skulle bli ett spöke för Peter.

För om chanserna före paus var skapliga var det ingenting mot möjligheterna nigerianen fick i andra halvlek. Utsikten, som undantaget en svag start på matchen, dominerade långa stunder och vid två tillfällen sprang Peter sig till frilägen.

Utsikten-spelarna lugna trots formsvackan

Inget av chanserna klarade han av att förvalta.

– Jag skulle gjort minst ett mål. Det är så frustrerande ... Vi skulle ha vunnit den här matchen. Jag tycker inte de hade mycket alls. Vi skulle ha tagit tre poäng.

Samtidigt är han inte orolig för framtiden. Även om flera av bottenlagen har bättrat på poängplockandet på slutet har Utsikten fortfarande marginaler nedåt i tabellen. Peter tror inte det dröjer länge innan den segerlösa sviten bryts.

– Jag är inte orolig över situationen. Tittar du på hur vi spelade i dag och vilket lag vi har, det handlar bara om att fortsätta spela så här och se till att sätta våra chanser. Vi har ett tillräckligt starkt lag för att repa oss på ett bra sätt.

Erik Westermark håller med.

– Jag är absolut inte orolig. Vårt mål är att hålla oss kvar. Trelleborg är ett topplag och vi är bättre än dem. Vi ska hålla oss kvar.

Han tycker precis som Peter att matchen var ett klart fall framåt.

– Första 15 var vi inte bra, men sedan hade vi matchen. De hade ingenting. Alla springer därute igen. Det har saknats lite på slutet. Vi är djur i dag för en gångs skull. I dag skulle vi haft tre poäng.

Fakta: Så startade Utsiktens BK

(3–5–2) Florian Palmowski – Erik Westermark, Jesper Brandt (Erik Gunnarsson, 75), Wilhelm Nilsson – Allan Mohideen, William Milovanovic, Albin Skoglund, Predrag Randelovic, Karl Bohm – Nsima Peter, Lucas Hedlund (Mattias Bouvin, 46).

LÄS OCKSÅ: Fjärde raka förlusten för Utsikten

LÄS OCKSÅ: Straffrustration i Utsikten efter derbyförlusten

LÄS OCKSÅ: Öis vann derbyt mot Utsikten

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.