Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Utsikten vann på WO efter coronautbrott: ”Jävligt olyckligt”

Utsikten vann lördagens match med 3–0, utan att behöva spela den.
Efter ett coronautbrott kände sig Lunds BK tvungna att lämna walk over.
– Alla lag har ju gått igenom detta, vi har också haft coronasjuka som vi har fått ställa över, säger Utsiktens tränare Bosko Orovic.

Lunds BK ligger på nedflyttningsplats, och hade därmed allt att spela för mot Utsikten. Men det blev inget spel alls, flera spelare i laget har drabbats av corona och Lunds ledning beslöt till slut att lämna wo.

”Vi som förening kommer alltid att sätta hälsan före i alla avseenden, med hänsyn till våra spelare, ledare, motståndare och funktionärer har vi idag meddelat Utsiktens BK att vi avser lämna WO. Att träna och spela matcher med en pågående smittspridning inom gruppen är inte förenligt med Smittskyddslagen, vårt beslut är taget i samråd med Smittskydd Skåne och erfarna smittskyddsläkare." skrev klubben under fredagskvällen på sin hemsida.

Fick avslag

Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté avslog Lunds begäran om att flytta matchen och hänvisade till att det inte lämnats in tillräckligt många läkarintyg på smittade spelare. Lunds BK skrev i går på twitter att det var med ”stor besvikelse och förundran” man tagit emot SvFF:s beslut.

För motståndaren Utsiktens BK blev det därmed en oväntat lugn helg, med tre poäng in på kontot.

– Vi fick reda på det i går kväll under träningen att det lutade åt det. Och efter träningen sa de bara till oss att Lund lämnar WO. Så. Då fick vi det från förbundet, säger tränare Bosko Orovic.

Hur ser du på att det blev som det blev?

– Jag tycker det är tråkigt. Vår ståndpunkt är ju att spela matcher. Sedan förstår jag ju Lund, utefter deras position så tänker de ju rätt. Men det är så mycket grejer man kan göra under såna här omständigheter, det finns ju U19-spelare till exempel. Problemet är ju att man måste kontraktera dem, men det kanske man hade kunnat se mellan fingrarna med för att få till en match. Alla lag har ju gått igenom detta, vi har också haft coronasjuka som vi har fått ställa över. Så det har varit lika för alla i år.

Borde man inte ha kunnat flytta matchen?

– Förbundet frågade oss vad vi tyckte och vi sa inte nej till det. Men vi sa att med tanke på att det ställs in så mycket matcher så kanske man kan flytta den väldigt nära, typ måndag eller tisdag. Efter den 30 november går ju spelares kontrakt ut, då kan du inte spela. Så det är jävligt olyckligt, men vi var inte emot att flytta matchen som vissa påstår. Vi uttryckte oss oroande att flytta den för långt, men att flytta matchen hade varit fair play.

Vad gjorde ni i stället för att spela match?

– Vi tog ledigt den här helgen, säger Bosko Orovic.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.