Utsikten upp på kvalplats – vann efter vacker lobb

Superettan startade om på bästa sätt för Utsikten. En vacker lyftning av Albin Skoglund avgjorde mötet med toppkollegan Brage och nu är ”Kiken” trea i tabellen.
– All heder till vårt tränarteam och oss spelare som har gett oss den här möjlighet, säger Jesper Brandt.

ANNONS
|

Vårens tio omgångar genomfördes imponerande av nykomlingen från västra Göteborg. Och Bosko Orovics lag fortsatte på den inslagna vägen när Brage kom till Göteborg och Bravida arena för match på söndagen. Omstarten i superettan, som legat i dvala i en knapp månad, gav Kiken en ny seger – och tät kontakt med seriens toppskikt.

Matchens enda mål kom närmast direkt på avspark efter paus. En längre boll hittade svensk-spanjoren Jonathan Quintero Olssons hjässa. Skarven kom till en djupledsgående Albin Skoglund – som med lätthet rundade Brages burväktare Viktor Frodig. Samme Frodig hann snabbt tillbaka på rätt sida, men överlistades på nytt av Skoglund, den gång med en förföriskt fin lobb in i det öppna målet.

ANNONS

Att målet kom på just det sättet var nästan förutbestämt. Just den typen av anfallsspel hade Utsiktens tränare pratat om några minuter tidigare under pausvilan.

– Bosko och hans team hade sett det och lyfte det. Det var häftigt att vi fick utdelning direkt. Det momentum vi har just nu kommer från att vi har bra spelare och ett riktigt bra tränarteam. Man har en trygghet i att om man gör det vi har sagt så ligger allt i våra händer. Då är det jäkligt kul att spela.

Minuten efter första målet hittade Albin Skoglund sin inre Kurt Hamrin och vandrade behagligt förbi hela Brages vänsterkant innan avslutet räddades på mållinjen.

Dessförinnan hade Utsikten imponerat. De marinblå dominerade spelet inledningsvis och nyss nämnde Quintero Olsson hade en nick i ribban.

I avslutningen av matchen försvarade sig Utsikten väl. Brage hade bollen – men några större chanser till kvittering skapade man inte. Jesper Brandt var en dominant i hemmalagets backlinje och Utsikten kunde kvittera ut en seger i omstarten av superettan. Segern, som var Utsiktens sjätte för säsongen, för laget upp till en tredjeplats i en något haltande tabell.

– Varje match har vi en chans på och vi behöver inte hoppas på tur i år. Men det handlar fortfarande om att bygga för oss. Vi blir bättre tillsammans och det är det vi har som prio. Vi är realistiska, samtidigt ska vi finnas på den övre halvan av superettan. Det ska vi förknippas med nu med tanke på hur vi spelar, säger Jesper Brandt.

ANNONS

Så startade Utsikten (3-5-2)

Brattberg – Kondradsen Ceide, Brandt, Nilsson – Mohideen, Milovanovic, Randelovic, Skoglund, Westermark – Peter, Quintero Olsson.

LÄS MER:Vårdomen Utsiktens BK: ”Börjar nog filas på ett livskontrakt ...”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS