Utsikten tog andra raka seger – besegrade Västerås SK

Utsikten har fått upp farten i superettan. Under påskdagen tog Göteborgslaget sin andra raka seger efter 3–0 borta mot Västerås SK.

|

Utsikten fick direkt en fin start i Västmanland och det dröjde inte mycket mer än fyra minuter innan bollen landade i hemmalagets nät.

Det hela började med en fin omställning där Nsima Peter sprang på en djupledsboll. Peter droppade i bollen till Albin Skoglund som la över den till Karl Bohm.

Bohm tvekade inte, utan avlossade ett skott som först tog på en försvarare innan den for in i Västeråsmålet.

– Jag tycker vi gör det helt okej, vi är på tårna och heta där i början när vi gör ett noll. Sen börjar vi falla hem lite för mycket i slutet, men det är helt okej, säger Albin Skoglund till Discovery+ i halvtid.

Precis som Skoglund konstaterade så föll Utsikten tillbaka i banan, vilket gjorde att Västerås SK sakta men säkert kunde skapa chanser. Inte minst efter den 35:e matchminuten, då Utsiktens målvakt Johan Brattberg helt klar slita för att hålla bollen borta från sitt mål.

Först var det Gewert som testade ett sylvasst skott från straffområdets vänstra kant. Brattberg sträckte ut sig och lyckades styra undan bollen.

Därefter fick den 25-årige burväktare bjuda på en ny svettig räddning efter att Edlund testat bössan på distans.

Västerås nära kvittering

Brattberg stormade även ut från målet och stoppa ett jätteläge för Viktor Granath, som dock vinkades av för offside. Västerås SK var nära att kvittera i första halvlekens sista tilläggsminut, men Olle Edlunds skott smet precis utanför Brattbergs vänstra kryss.

– Vi måste hitta tillbaka till så som vi startade matchen. Inte komma hem så jävla mycket, utan fortsätta komma upp i banan och köra på, konstaterar Skoglund.

Precis som Skoglund efterlyste så hittade Kiken, mer eller mindre exakt, tillbaka till hur de startade matchen.

Dryga fem minuter in i andra halvleken satte Göteborgarna nämligen matchens andra mål. Även denna gång var det Karl Bohm som fick lägga in bollen, dock på straff efter att ovan nämnda Skoglund blivit nedsprungen i straffområdet.

Andra raka segern bärgades

Den här gången lutade Utsikten sig inte tillbaka, utan utökade även ledningen ytterligare efter att Erik Westermark slagit in bollen i straffområdet.

Det blev en ganska turbulent passning då den först studsade på Jonathan Quintero Olsson innan Nsima Peter fick tag i den och tryckte in den i mål.

Målet blev matchens sista och Utsikten bärgade därmed andra raka segern efter att man besegrat Brommapojkarna med 3–2 förra veckan.

– Vi är rätt så okej nöjda just nu. Jag menar, vi är det laget som är rankade sist i serien. Så vi slår från underläge. Så vi jobbar på helt enkelt, säger Karl Bohm i Discovery+.

Fakta: Så startade Utsikten

Johan Brattberg – Erik Westermark, Jesper Brandt, Wilhelm Nilsson – Allan Mohideen, William Milovanovic, Markus Björkqvist, Predrag Randelovic, Karl Bohm – Albin Skoglund , Nsima Peter