Erik Westermarks Utsikten tappade segern sent mot Landskrona Bois.
Erik Westermarks Utsikten tappade segern sent mot Landskrona Bois. Bild: NICKLAS ELMRIN

Utsikten tappade sent mot Landskrona

169 tappra själar såg mötet mellan Utsikten och Landskrona BoIS. Inför dessa tappade ”Kiken” segern i slutminuterna.
– Vi är trötta på Bravida arena nu, säger tränare Bosko Orovic.

ANNONS
|

Utsikten gick på pumpen ordentligt senast mot Jönköpings Södra. Landskrona hade vänt en tung start till ett skapligt utgångsläge.

På onsdagen drabbade lagen samman i superettan. Det bjöds på rivstart.

En och en halv minut tog det innan BoIS fick sitt första jätteläge. Då gick avslutet tätt över. Knappa 30 sekunder senare kunde det ha ringt istället.

Den initiala chanskavalkaden fortsatte och det skulle bara ta två minuter och 20 sekunder innan det rödklädda bortalaget – välförtjänt – tog ledningen.

Målskytt: Adam Egnell, som anslöt till Landskrona från Gais i vintras.

Det kunde knappast ha startat värre för ”Kiken”.

Utsikten vände på steken

Men bara sju minuter senare hade Utsikten kvitterat. På en retur på sitt eget avslut kunde Allan Mohideen från nära håll ta laget tillbaka in i matchen.

ANNONS

Sedan var det Kiken för hela köret.

Först avslutade man, via en täckning, i målramen.

Det blev hörna av det, och sedan en till. På den kom utdelningen för hemmalaget. Jakob Hedenquists såg med pannan till att det stod 2–1 på resultattavlan. Målet är hans första i Utsiktentröjan.

– Det var skönt. Jag har varit iskall på fasta situationer tidigare!, säger han.

Dessutom på hans gamla hemmaarena – Hedenquist anslöt från BK Häcken inför förra säsongen.

Landskrona var förvisso en dubbelparad från Johan Brattberg ifrån att kvittera, men det var Utsikten som gick till halvtidsvila i ledning.

Man hade bud på trean redan i den första halvleken. Så även i upptakten på den andra. Men sista 45 blev en tillknäppt historia. Utsikten gav bort initiativet.

– Vi hade korrigerat vår gameplan till den andra halvleken, men vi följer den inte till punkt och pricka. Jag är jävligt besviken, säger Hedenquist.

”Andra halvlek är fruktansvärt dålig taktiskt”

Tränare Bosko Orovic är mer än så – han är arg.

– Andra halvlek är fruktansvärt dålig taktiskt. Vi ger över taktpinnen – vi blir fega. Vi skickar signaler av feghet, där är problemet. Det är förmodligen därför de får sitt andra mål, vi hade kontroll på Landskrona innan dess, säger han.

ANNONS

Målet kom med bara tio minuter kvar att spela. Det var Viktor Ekblom som gjorde det, och 2–2 blev sedan slutresultatet.

– Man är arg och man är besviken. Man blir irriterad på sig själv i första hand. Jag skulle ha fortsatt att inte fega ur. Vi fegar ur när vi flyttar ner pressen och ger över initiativet, säger Orovic, och fortsätter:

– Jag tycker absolut att vi var värda att vinna denna match. Jag skyller inte på laget i första hand, i första han är det vi ledare som skickar ut en signal av feghet och det får vi ta på oss den här gången, säger han.

Den sena kvitteringen kom i ett nästan symboliskt skedde. Knappt hann speakern avslöja publiksiffran innan målet kom. 169 åskådare såg matchen.

Orovic skrattar till.

– Vad ska man säga? Vi är väldigt trötta på Bravida arena. Det är inte vår hemmaplan. Hade det varit Ruddalen vi spelat på hade vi kanske landat på 500. Det hade vi behövt i dag, inte att det går åt andra håller, säger han.

Hedenquist stämmer in.

– Självklart hade vi hellre spelat där. Ruddalen är vår hemmaplan, och vi har haft ett bra facit där.

ANNONS

Den delade poängen innebär att Kiken kliver upp på 13 totalt. Landskrona har fortfarande en bit upp, med nio inspelade poäng.

Så startade Utsikten

(3–5–2): Johan Brattberg – Mikkel Konradsen Ceïde, Jakob Hedenquist, Wilhelm Nilsson (Erik Gunnarsson, 64)– Allan Mohideen, Predrag Randelovic, Karl Bohm (Jonathan Quintero Olsson, 89), Markus Björkqvist (Mattias Bouvin, 71), Erik Westermark – Nsima Peter (David Owori, 89), Albin Skoglund (Reginald Alidor, 71)

LÄS MER:Här är månadens elva i Göteborgsfotbollen

LÄS MER:Utsiktens succé fortsätter – vann efter utvisningskaos

LÄS MER:Glödhet Bohm derbykung – trots missad straff

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS